Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ženy v lize čtvrté, muži šestí

17. 6. 2021

První kola atletických ligových soutěží proběhly o druhém červnovém víkendu. Druhá liga mužů a žen, skupina D, kde startují i hraničtí muži a ženy, se konala v Ostravě na krásném vítkovickém stadionu v sobotu 12. června. První kolo se mělo původně konat v půlce května v Hranicích, kvůli koronavirovým opatřením však bylo bez náhrady zrušeno a letošní roční tak bude pouze tříkolový.

Hranickým ženám se v prvním kole dařilo dobře. Excelovala především Adéla Dostálová, která zvítězila podle očekávání na osmistovce, ale pro plný počet bodu si doběhla i na poloviční trati ve skvělém osobním rekordu 57,34 s. Svou disciplínu ovládla i Adéla Zdražilová, která opanovala v letošním nejlepším výkonu 63,80 s trať 400 m překážek, na dvoustovce doběhla osmá. Na "dlouhých plotech" byly hranické ženy opravdu úspěšné, Veronika Svobodová čtyřsetmetrový ovál s deseti překážkami zvládla doběhnout na třetím místě (navíc desátá v oštěpu), Klára Úlehlová doběhla sedmá, stejné umístění brala i v kladivu. Barbora Odstrčilová obsadila v oštěpu čtvrté místo. Tereza Zápotocká byla v kladivu šestá, v disku desátá.

Šesté místo ze stovky překážek brala Michaela Hynčicová, Jitka Vágnerová zde doběhla devátá. Dvě devátá místa vybojovala v dálce a v oštěpu Julie Číhalová. Kristýna Podjuklová si doběhla pro bod za desáté místo na čtyřstovce. Iva Podjuklová a Marie Kročová se bohužel na body nedostaly. Naprostou parádu pak předvedla čtveřice Adéla Zdražilová, Veronika Svobodová, Kristýna Podjuklová a Adéla Dostálová ve štafetě 4 x 400 m, přestože byly zcela nesmyslně nasazeny do druhého běhu, štafetu ovládly.

Celkově hranické ženy obsadily v jedenáctičlenné soutěži čtvrtou příčku, která zatím zajišťuje postup do baráže o první ligu. Zvítězila záloha extraligových Vítkovic před Kopřivnicí a Šumperkem. Udržet čtvrté místo však bude těžké, jelikož na druhé kolo, které proběhne 4.7. v Třinci, má vedoucí družstva Klára Úlehlová už nyní spoustu omluvenek.

Do soutěže mužů se letos přihlásilo třináct týmů, konkurence tedy opět silná. Hranické družstvo mužů momentálně není v nejsilnější sestavě, starší atleti zatím nemají moc nástupců, ambice tedy družstvo má skončit v první polovině tabulky, tj. do šestého místa. Při úvodním kole to vyšlo. Díky stále slušné výkonnosti letošních leaderů týmu. Adam Orava –pátý ve výšce, čtvrtý v trojskoku, Vojtěch Podjukl – devátý na 800 m, sedmý na 110 m překážek, šestý 400 m překážek, Ladislav Koutný – čtvrtý na 110 m překážek. Jistota plného počtu bodů je vždy Rostislav Kolář v chůzi. Ocenit je třeba obětavý přístup steeplerů (Martin Prusek pátý, Tomáš Vašíček šestý. K výsledku týmu svými body přispěli ještě jako obvykle Zbyněk Čech (výška - devátý, trojskok - sedmý), příjemně překvapil Michal Kaspar (pátý v tyči). Luboš Kopřiva má letos na stovce silnou konkurenci, i tak bod za desáté místo získal. Závěrečná štafeta na 4 x 400 m (Orava, Podjukl, Koutný, Prusek) výsledek pátým místem potvrdila. Družstvo tedy skončilo šesté na dosah za pátým Přerovem a o 4 body před sedmým Šumperkem. Zvítězily Vítkovice, následované Havířovem a Třincem, do baráže zatím směřuje i čtvrtý Šternberk.

Výsledky

Fotky