Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdražilová a Dostálová měřily síly s českou špičkou

3. 9. 2021

Dvě zástupkyně hranické atletiky se probojovaly na vrchol republikové sezóny kategorie do 22 let. Mistrovství ČR "dvaadvacítek" se konalo v sobotu a v neděli 28. - 29. srpna v Plzni. Do západočeské metropole vyrazily Adéla Zdražilová a Adéla Dostálová.

Adéla Zdražilová, která do této kategorie bude spadat ještě příští rok, startovala na trati 400 m překážek. Letošním nejlepším výkonem 63,80 s z červnové ligy v Ostravě měla 19. čas 24 vybraných závodnic. Počasí v Plzni atletice zrovna nepřálo, bylo chladno a deštivo. Zrovna Zdražilové na první rozběh pršelo poměrně intenzivně. Zdražilová se se závodem popasovala se ctí, rytmus na překážkách jí vycházel poměrně dobře. V chladném počasí čas 64,59 s není špatný, v rozběhu finišovala jako pátá, což na finále pochopitelně nestačilo. V součtu všech tří rozběhů obsadila 15. místo a vzhledem k vývoji letošní sezóny z Plzně rozhodně nemusela odjíždět nespokojená.

Naopak mírně rozladěná odjížděla Adéla Dostálová. Ta je věkem teprve juniorka a startovala na osmistovce. Se svým letošním osobním rekordem 2:13,49 min. z červnového juniorského MČR měla 14. čas z 24 vybraných závodnic. V Plzni byla nalosována do třetího rozběhu s největší favoritkou Sádlovou (účastnicí letošního Mistrovství Evropy do 22 let). V rozběhu se však nikomu nechtělo dopředu a po dvou stech metrech celý balík závodnic prakticky zastavil, dopředu moc nebylo kudy. Dostálové vyhovuje spíše tempové pojetí běhu, jelikož závěrečné zrychlení nemá až takové. Do cíle doběhla čtvrtá v čase 2:17,96 min. Přímo do finále postupovaly první dvě a tento čas na finále také nestačil. Celkově potvrdila tabulkové postavení, když skončila čtrnáctá. Ale Dostálová jakožto první rok juniorka má ještě spoustu času na vylepšení tohoto umístění.

Pro Zdražilovou to byl poslední závod této sezóny a nyní ji čeká zasloužený odpočinek. Dostálová bude ještě závodit 11. září v Břeclavi na 2. kole družstev dorostu a juniorů, kde s dalšími hranickými závodnicemi hostuje za AK Olomouc.

Výsledky

Fotky