Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závodníci zahájili letošní sezónu v hale i mimo dráhu

17. 1. 2016

Prvním hranickým atletem, který se letos postavil na start, byl už 2. ledna Valdemar Matuška. Na opavském Župním přeboru startoval ve skoku o tyči. Výkon 3,78m mu zajistil třetí místo. Tento výkon si však hned následující sobotu vylepšil rovněž v Opavě na Slezské laťce na 3,97m, kde byl ve větší konkurenci pátý.

V neděli 10. ledna pak do Opavy vyjela další čtveřice hranických závodníků. V běhu na 60m startovali Adam Orava (7,49s), Vojtěch Vávra (7,50s) a Klára Úlehlová (8,52s). Adam pak společně se Zbyňkem Čechem nastoupil ke skoku vysokému, oba zaznamenali velmi pěkný výkon 180cm. Zbyněk na závěr ještě vyzkoušel dálku, kde předvedl 591cm.

Kromě halové sezóny se rozjíždí také sezóna běhů mimo dráhu. V sobotu 9. ledna se konal oblíbený Zimní běh přes Kosíř, což byl zároveň letošní první závod Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje. Na start náročného krosu se postavilo téměř 300 závodníků. Výborně si vedl hranický běžec Vojtěch Podjukl, který obsadil mezi juniory druhé místo. Náročnou desetikilometrovou trať na kluzkém povrchu zvládl za 42:42min. Osmá mezi ženami kategorie G v čase 1:03:12 doběhla Iva Podjuklová. Iva v loňském roce obsadila v celkovém pořadí Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje výborné čtvrté místo, doufejme, že letos na skvělé výkony naváže.