Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky víkendových závodů s hranickou účastí - MČR družstev dorostu a Běchovice

1. 10. 2013

Atletická sezóna na dráze se pomalu chylí ke konci, závodníci si užívají poslední závody na atletickém stadionu. Jedním z takových závodů bylo i Mistrovství republiky družstev dorostu, které proběhlo v sobotu 28. září v Břeclavi. Hraničtí atleti Pavel Gadas a Matyáš Řihák se opět představili v dresu oddílu AK Olomouc, za který letos hostují. Bohužel olomoucký oddíl letos dorostenecké družstvo citelně oslabil kvůli juniorskému družstvu, které mělo v soutěži větší ambice. Nejlepší olomoučtí dorostenci tak závodili za juniorský tým, který nakonec vybojoval na MČR třetí místo.

Do Břeclavi tak za tým AK Olomouc vyjela pouhá šestice závodníků, což se podepsalo i na celkovém výsledku družstva, skončilo na posledním osmém místě se 40 body. Nutno ovšem podotknout, že většinu z těchto bodů vybojovali právě Pavel s Matyášem. Lépe se tentokrát dařilo Matyášovi. Nejlepšího výsledku dosáhl v oštěpu, kde zásluhou nového osobního a oddílového rekordu 52,06m vybojoval čtvrté místo. O jednu příčku hůře skončil v disku za výkon 43,47m. Sedmé místo přihal ve vrhu koulí (14,05m). Pavel Gadas přispěl olomouckému družstvu šesti body za páté místo ve skoku dalekém v průměrném výkonu 655cm. Natažený stehenní sval ho však více omezil v běhu na 100m, kde mu čas 11,86s nestačil na postup do finále. K běhu na 200m už nenastoupil.

V neděli 29. září se konal již 117. ročník slavného běhu z Běchovic do Prahy. Na trať deset kilometrů dlouhého závodů vyrazila kromě téměř dvou tisícovek běžců i dvojice závodníků z Hranic. Celkově na velmi pěkném 228. místě doběhl Rostislav Kolář, ve své kategorii obsadil 25. příčku. Závod zvládl v kvalitním čase 39min. 46s. Druhou členkou atletického oddílu SK hranice byla v Běchovicích Iva Podjuklová. Iva doběhla celkově na 1197. místě, v její kategorii to znamenalo 31. místo a čas byl také velmi slušný – 51min. 42s.

 

Výsledky z Břeclavi

Odkaz na článek a výsledky z Běchovic