Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky Krajských přeborů ve vícebojích

15. 10. 2012

 

V pátek a v sobotu 12. - 13. října jsme vyjeli do Olomouce na Krajské přebory ve vícebojích všech kategorií od starších žáků nahoru.

Závody měly vzhledem k počtu zúčastněných víceméně tréninkový charakter, ale i tak padlo hodně kvalitních osobáků.

Starší žáci z našeho oddílu startovali v devítiboji tři - Tomáš Pepernik, Kryštof Kučera a Adam Orava. Soupeřili s dalšími třemi závodníky z Přerova. A ukázalo se, že máme lepší "vícebojaře". Přesně v tomto pořadí se seřadili na stupních vítězů. V některých disciplínách si kluci dost výrazně posouvali své nejlepší osobní výkony. K výkonům i medailím jim blahopřejeme.

Naši dorostenci nastoupili na start desetiboje dva. Bohužel pouze jeden závod dokončil. Matyáš Řihák se po prvním slibně rozjetém dni zranil v první disciplíně druhého dne, 110m překážek. Po pádu a následném poboření poslední překážky rukou byl diskvalifikován. Bohužel to odneslo také koleno. David Rotrekl měl větší štěstí, všechny disciplíny zdárně dokončil a v celém desetiboji pak obsadil třetí místo. I jemu blahopřejeme k novým osobákům.

Dospělé atlety už víceboje v tomto termínu nejspíš příliš netáhnou. Muži nastoupili dva. Petr Havránek měl jediného soupeře - nestora vícebojů Jirku Volného z Opavy, který už absolvoval těžko říct kolikátý víceboj. Pro Petra to byl naopak desetiboj první. Dokonce i některé disciplíny vyzkoušel vůbec poprvé v životě. Ale popasoval se tím výborně. Desetiboj dotáhl do vítězného konce a hlavně zjistil, že některých disciplín není třeba se obávat :)

Ženy nastoupily také pouze dvě - naše Klára Úlehlová a olomoucká Jitka Svobodová. Ačkoliv jsou na tom věkově zhruba podobně, zkušeností s vícebojem má Klára více a Jitku porazila. Ale hlavně sama sobě také dokázala, že ještě na stará kolena není tak pomalá, jak si po této nepříliš povedené sezóně myslela :)

Byly to příjemné a pohodové závody, škoda jen, že nebylo víc závodníků. Snad příště.

Celkové výsledky