Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyhodnocení atletické sezóny 2011 – dospělí

26. 11. 2011

Rok 2011 se nám pomalu chýlí ke konci a stejně jako každý rok atletický oddíl SK Hranice hodnotil uplynulou sezónu. Ta letošní byla poměrně dlouhá a náročná, hodně závodů bylo letos v prázdninovém období. Letošní rok byl poměrně bohatý na medaile z Mistrovství Moravy, přibyly také dvě medaile z Akademického mistrovství ČR a družstvům mužů i žen se letos dařilo velmi dobře, hlavně v základní části.

Začněme medailemi nejcennějšími, ty vybojovala Petra Vašinová na Akademickém mistrovství ČR, se štafetou 4 x 400m to bylo dokonce zlato, individuální stříbro přidala z osmistovky. Na Mistrovství ČR do 22 let obsadila Petra na stejné trati nepopulární ale velmi krásnou čtvrtou pozici. Medaile se jí tak opět velmi těsně vyhnula i přes pokoření osobního rekordu na skvělých 2:12,47min. Petra je již delší dobu zaslouženě jednoznačně nejlepší atletkou hranického oddílu. Na Mistrovství ČR mužů a žen letos vyrazila pouze Klára Úlehlová, obsadila zde desátou pozici na 400m překážek.

Na různých Mistrovstvích Moravy a Slezska vybojovali letos dospělí hraničtí atleti celkem deset medailí. Největší sběratelkou byla Klára Úlehlová, která jich dovezla šest. Tu nejcennější vyválčila v halovém pětiboji, dále to byly čtyři stříbra (400m v hale, 400m překážek, 100m překážek a sedmiboj) a jeden bronz (60m překážek v hale). Petra Vašinová přivezla stříbro z osmistovky a bronz z poloviční trati. Zbyněk Čech obsadil druhé místo na MMS ve skoku vysokém a Pavel Kukla třetí v hodu diskem.

Družstvo mužů obhájilo v základní části II. ligy ve skupině D1 první pozici z loňského roku. Letos to měli podstatně těžší, neboť do druhé ligy loni spadl velmi silný Třinec a družstvo Šumperku se již delší dobu pokouší o postup do I. ligy. V baráži se však  bohužel družstvo mužů sešlo v početně nejslabší sestavě za celou sezonu. Ze zdravotních, pracovních, či jiných důvodů spousta důležitých závodníků chyběla. Ostatní se snažili, co mohli, ovšem na téměř kompletní ostatní družstva to nestačilo. Muži vybojovali šestou pozici z deseti týmů, před sezónou rozhodně pomýšleli na víc, ale vítězství v základní části určitě potěšilo. Mezi nejvíce bodující závodníky patřili Pavel Kukla, Radek Masař, Zbyněk Čech, Lukáš Klíma, Jan Polášek a Pavel Mráz.

V letošní sezóně se překvapivě velmi dobře dařilo hranickému družstvu žen, ani jim postup do baráže neunikl. Ve všech čtyřech kolech základní části obsadily druhá místa vždy za suverénním Šumperkem, druhé místo jim tedy patřilo i celkově. V baráži pak družstvo žen vybojovalo výbornou šestou pozici a může být s účinkováním v celé sezóně maximálně spokojeno. Druhé místo v základní části a šesté místo v baráži je určitě lepší výsledek, než se před začátkem sezóny počítalo. Nejvíce body přispěly Klára Úlehlová, Iva Podjuklová, Zdeňka Tvrdá a dvojčata Alena a Lenka Vaiglovy.

Sezóna je tedy zdárně za námi a nezbývá než trénovat a vyhlížet tu následující. Snad bude stejně úspěšná nebo ještě úspěšnější než ta letošní.