Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vydařený start do II. ligy – ženy první, muži druzí

28. 5. 2012

Hraničtí atleti mají za sebou úspěšný start do letošního ročníku II. ligy mužů a žen. Na domácí půdě se v neděli 27. května dařilo jak družstvu mužů, tak i žen. Těm dokonce o něco málo lépe, první kolo se jim podařilo vyhrát, muži skončili druzí. Bylo pěkné, teplé počasí, skokanům a vytrvalcům však znepříjemňoval život poměrně silný vítr.

Hranické družstvo žen letos posílilo. Oproti minulým létům, kdy na jednotlivých kolech závodilo něco kolem 6-8 atletek, se na prvním kole sešlo hned třináct závodnic. Body děvčata sbírala hlavně ve vrhačských disciplínách. Nejvíce bodů pro družstvo přinesla Kristýna Hermannová, která zvítězila v disku a kladivu, čtvrté místo přidala z koule. V kouli se podařilo vybojovat zlato Johaně Filipové, stříbro přidala z disku, šesté místo pak z oštěpu. Dařilo se dvojčatům Vaiglovým. Lenka vyhrála skok do výšky (dále čtvrtá v oštěpu), Alena stanula dvakrát na stříbrném stupínku (výška, oštěp). Náročný program skvěle zvládla Iva Podjuklová, která zvítězila v běhu na 5000m, pátá pak doběhla v závodě na 1500m a šestá na osmistovce. Svou disciplínu vyhrála také Michaela Kasparová (tyč), druhé místo přidala z kladiva. Klára Úlehlová doběhla dvakrát druhá (100m překážek a 400m překážek), k tomu čtvrtá na hladké stovce. Na druhém místě v závodě na 5000m skončila Halka Doubravová. Pěknými bodovými zisky přispěly také Michaela Kociánová, Martina Kopecká, Radka Kaštovská, Tereza Krausová a Zdeňka Tvrdá. Celkovým bodovým součtem za sebou nechali s poměrně slušnou rezervou loni celkově první Šumperk.

Družstvu mužů se také dařilo, i když letos to s obhajobou prvního místa po základní soutěži nevidí zrovna růžově. Družstvo Třince, které má silné ambice se vrátit do I. ligy a výrazně posílilo, bude letos asi nedosažitelný soupeř. Hraničtí borci však skončili na prvním kole celkem bezpečně druzí. Rozložení sil v disciplinách je trochu jiné, než loni, opět jim však citelněji chybí běžci. V oštěpu si ovšem udělali takové malé otevřené přebory Hranic (nastoupilo 9 hranických závodníků). Vedle tradičních opor se celkem dobře uvedla mládež. Vedoucí družstva Vladislav Kaspar využil celý povolený počet závodníků (24) a ještě i starty mimo soutěž. Svoji disciplinu dokázal vyhrát Pavel Kukla (koule). Přidal ještě třetí místo v disku a čtvrté v kladivu. Nejvíce bodujícím závodníkem se ale stal Radek Masař - dvakrát stříbro (110m přek. a 200 m) a bronz (100m), doplněné na závěr společně s Čechem, Dostálem a Mrázem zlatem ze štafety 4x100m. Zbyněk Čech vybojoval druhé místo v trojskoku a třetí ve výšce, Lukáš Klíma skončil třetí v oštěpu a čtvrtý v trojskoku, Honza Dostál třetí na 200m a čtvrtý na 100m. Pátá místa vybojovali Zbyněk Šebesta (kladivo) a Jiří Šigut (oštěp). Mezi mládeží se nejlépe prosadil slibný čtvrtkař Tomáš Pepernik. Výkony potěšili i Matyáš Řihák a Pavel Gadas. Drobné, leč příjemné zisky přidali Peter Samuelis, Pavel Mráz, Václav Žabíček ml. a st., Vladislav Kaspar ml. a st., Zdeněk Podjukl, Svatopluk Uvízl, Jiří Kadla a Tomáš Kalina.

Druhé kolo proběhne již v sobotu 2. června v Šumperku. Domácí oddíl se bude chtít jistě představit v nejlepším světle a bude pro obě hranická družstva silným soupeřem. Doufáme však, že si atleti a atletky SK Hranice svá pořadí po prvním kole udrží.

 

Celkové výsledky mužů

Celkové výsledky žen