Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vojtěch Podjukl šestý na Mistrovství ČR

2. 8. 2018

Pouze jednoho zástupce měla hranická atletika na vrcholu domácí sezóny - na Mistrovství ČR mužů a žen na dráze v sobotu a neděli 28.-29. července v Kladně. V závodě na 3000 m překážek se představil hranický vytrvalec Vojtěch Podjukl.

Podjukl je v kategorii mužů letos prvním rokem, navíc se po dokončení střední školy v Opavě přestěhoval do Prahy, kde nyní pracuje. K tomu ještě přešel do nové tréninkové skupiny na pražském Olympu, kde se pomalu sžívá s jinými tréninkovými metodami. V posledním týdnu před Mistrovstvím ČR se cítil velmi unavený po náročném čtyřdenním soustředění, naštěstí koncem týdne se mu již forma pomalu vracela a v neděli v den závodu se již cítil dobře.

Z šestnácti vybraných závodníků měl šestý nejlepší letošní čas. V první třetině závodu se startovní pole drželo relativně pohromadě, metou prvního kilometru probíhali za 3:04 min. Pak se utrhli tři favorité, Podjukl zůstal ve zbylé skupině, ze které se v průběhu závodu urvali další dva závodníci. V posledním kole ze sebe Podjukl vydal ještě poslední zbytky sil a doběhl na šestém místě v čase 9:30,60 min., čímž potvrdil své tabulkové postavení. Ačkoliv má osobní rekord ještě o čtvrt minuty lepší, vzhledem ke změnám v poslední době byl s výsledkem nakonec spokojený.

Výsledky