Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vojtěch Podjukl pátý na Rohálovské desítce

28. 2. 2019

Jedním z největších závodů začátku sezóny běhů mimo dráhu je každý rok Rohálovská desítka v nedalekých Prusinovicích. Letošní, již 26. ročník se konal v sobotu 23. února a zúčastnila se ho i řada hranických atletů.

Nejlepšího výsledku v chladném a větrném počasí dosáhl z atletického oddílu SK Hranice vytrvalec Vojtěch Podjukl. V téměř pětisetčlenném startovním poli doběhl na skvělém pátém místě ve výborném čase 33:33 min. Zaostal pouze za elitními běžci a reprezentanty, počtvrté zvítězil ukrajinský vytrvalec Olexandr Matviichuk startující za tým JM Demolex Bardějov. V hlavním závodě startovala také Iva Podjuklová a rovněž se jí dařilo výborně, v osobním rekordu na této náročné kopcovité trati 47:19 min si doběhla pro páté místo ve své kategorii Z45-54. Vyloženě pro radost si pak Rohálovskou desítku zaběhl další člen rodiny Podjuklů Zdeněk, doběhl v čase 55:25 min.

Ani mládež atletického oddílu SK Hranice nezahálela. Pro mládežnické kategorie jsou doprovodné závody Rohálovské desítky každoročně prvním závodem Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje. Pro nejlepší umístění si doběhl starší žák Ondřej Glet, finišující ve své kategorii druhý. Další pěkná umístění vybojovali pátá Sabina Tvrdoňová (přípravky 2008-09), šestí Kateřina Hamplová (mladší žákyně), Adam Málek (nejmladší kluci 2012-13) a Adam Pečeňa (přípravka 2010-11), sedmí David Karola (mladší žáci) a David Tvrdoň (přípravka 2010-11) a osmá Dagmar Hradilová (mladší žákyně). Všem zúčastněným blahopřejeme.

Výsledky najdete na oficiálních stránkách akce