Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vojtěch Podjukl bronzový na Mistrovství Moravy

10. 2. 2015

V sobotu 7. února proběhlo v bratislavské hale Elán Mistrovství Moravy a Slezska mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců, dorostenek a staršího žactva. Snad to bylo naposledy, co museli moravští atleti cestovat na svůj šampionát na Slovensko. V letošním roce by měla být dokončena atletická hala v Ostravě, příští rok už tedy moravské halové závody budou probíhat tam.

Letos atletický oddíl SK Hranice vyslal do Bratislavy pět svých závodníků. Medaile zacinkala pouze jedna, pověsil si ji na krk Vojtěch Podjukl. Dorostenec Vojta závodil v běhu na 1500m, což ale není jeho hlavní trať, jeho nejlepší disciplínou jsou 3000m. Čas potřebný k nominaci na Mistrovství ČR na 3000m už si letos zaběhl v Praze, takže pro Bratislavu zvolil poloviční distanci. Závod neměl nejlepší průběh, ze začátku nechtěl nikdo dopředu, vzhledem k tomu, že chtěl Vojta zaběhnout co nejlepší čas, vzal tahání tempa na sebe. V závěrečných okruzích jej sice předběhli dva specialisté mílaři, i tak se Vojtovi podařilo zaběhnout nový osobní rekord 4:21,54min. a bronzová medaile mu byla odměnou.

Těsně pod stupni vítězů skončil v Bratislavě mezi muži ve skoku vysokém Zbyněk Čech. Zbyňa už si pomalu zvyká na to, že ve startovní listině bývá pravidelně nejstarší. Letos ale prokazuje parádní výškařskou formu a na MMS se už podruhé tento rok přenesl přes 185cm, takže „brambora“ ho až tak nemrzela. Následný trojskok mu vzhledem k drobným zdravotním obtížím až tak nevyšel, v jediném měřeném pokusu těsně atakoval dvanáctimetrovou hranici.

Čtvrté místo si z Mistrovství Moravy odvezl dorostenec Vojtěch Vávra. Vojta měl naplánovaný dvojstart (200m a 400m). Jeho hlavní trať je ta delší a tam také zaznamenal lepší umístění. Svůj běh vyhrál, v součtu všech pěti běhů mu čas 54,43s vynesl čtvrté místo. Poloviční trať zvládl za 24,45s a obsadil osmé místo. O lepší časy jej zřejmě připravila nemoc, která jej postihla v týdnu před závodama.

Dvě hranické starší žákyně si v Bratislavě odbyly premiéru na Mistrovství Moravy. Lepší umístění si odvezla Adéla Zdražilová, která startovala v běhu na 1500m. Čas 5:53,88min. znamenal vylepšení osobního rekordu a zároveň velmi pěkné sedmé místo. Tereza Birnbaumová si zaběhla 150m a 300m. Na stopadesátce doběhla patnáctá za 22,59s, na třístovce dvacátá za 49,74s. O lepší umístění i čas na třístovce jí připravila špatná taktika na seběhu a nabíhání zbytečných metrů navíc. Holky ale v Bratislavě především sbíraly zkušenosti.

Celkové výsledky