Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vojtěch Podjukl bronzový na Mistrovství ČR

3. 5. 2016

Závod na 10 000m je nejdelší oficiální distancí běhanou na dráze v rámci Mistrovství ČR. Letošní mistrovskou desítku pro kategorie mužů, žen, juniorů a juniorek pořádal v sobotu 30. dubna berounský atletický oddíl.

V kategorii juniorů se představil hranický atlet Vojtěch Podjukl. Vojta doteď startoval na desítce na dráze pouze jednou, před třemi lety v rámci Mezinárodního běžeckého desetiboje v Trutnově, tehdy zaběhl čas 38:48,43. Od té doby Vojta běžecky výrazně vyzrál. V Berouně běžel skvěle takticky. Po startu se utrhla čtyřčlenná skupinka, favorit závodu Šinágl se snažil hned od začátku pole roztrhat. Vojta se neustále držel v popředí, úplnému čelu závodu se však takticky vyhýbal. Závod pro sebe ve finiši nakonec rozhodl favorit Viktor Šinágl z PSK Olymp Praha, druhé místo zbylo na Marka Chrascinu z Třince, Vojta si pohlídal třetí místo ve výborném čase 33:16,62. Pro hranický oddíl tak vybojoval letošní první medaili z Mistrovství ČR. Vojta je junior teprve prvním rokem, o to je jeho výkon cennější a v příštím roce jej může ještě povýšit.

Když už jsme u výčtů hranických úspěchů, zapomenout nesmíme ani na Petru Vašinovou. Závodnice, která atleticky vyrůstala v Hranicích pod vedením Miroslava Gadase, momentálně startuje v barvách AK Olymp Brno. Petra se v průběhu posledních let přeorientovala z osmistovky na delší distance. Dá se říct, že Petra byla až doteď smolařkou Mistrovství ČR, bilance šesti čtvrtých míst mluví za vše. Smůlu prolomila až právě letos v Berouně. V závodě žen si takticky pohlídala třetí místo a konečně si na krk po létech dřiny a odříkání pověsila mistrovskou medaili. Závod zvládla v pěkném čase 35:40,54. I Petře moc gratulujeme, Mira Gadas by měl radost.

Celkové výsledky

13082155_1027975727286594_1158634330_n.jpg