Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vladimír Vyplelík převzal Cenu města

30. 11. 2015

Vladimír Vyplelík, náš dlouholetý trenér, funkcionář a kamarád převzal ve středu 2. prosince 2015 v 16 hodin v obřadní síni městského úřadu v Hranicích Cenu města.

Vladimír Vyplelík převzal ocenění u příležitosti jeho životního jubilea, 60. narozenin, které oslavil v letošním roce.

Vladimír Vyplelík se zasloužil významnou měrou o rozvoj sportu v Hranicích a to zejména o rozvoj královny sportu, atletiky. 

Od roku 1978 byl trenérem a činovníkem místního oddílu atletiky při TJ Sigma Hranice.  Počátkem roku 1985 se stal vedoucím trenérem a následně o roku 1997 do roku 2010 i předsedou oddílu atletiky. Aktivní byl i mimo naše město. Byl předsedou okresního svazu atletiky od roku 1980 a následně od roku 2002 do roku 2014 místopředsedou Krajského atletického svazu v Olomouci.

Kromě činnosti funkcionáře se angažoval jako trenér mládeže, kdy vychoval řadu medailistů na úrovni Mistrovství ČR a umožnil zapáleně sportovat mnoha svěřencům, dnes mnohdy váženým obyvatelům města Hranic. Tuto činnost vykonával po celou dobu působení v hranické atletice. Kromě trenérské funkce byl rozhodčím, vedoucím družstev a ředitelem významných závodů, např. Běhu vítězství a Hranické dvacítky, který má v Hranicích dlouhou historii. Po povodních v roce 1997 se významně podílel na obnově stadionu SK Hranice a měl lví podíl na vybudování umělé běžecké dráhy a technických sektorů. V současné době patří Hranice ke třem městům v Olomouckém kraji, které mohou pořádat atletické závody s kompletním programem disciplín.