Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veteránky Úlehlová a Podjuklová dovezly čtyři medaile z Mistrovství ČR

2. 9. 2020

Úspěšný den zažily hranické atletické veteránky Klára Úlehlová a Iva Podjuklová, které vyjeli v sobotu 29. srpna do Pacova na 54. Mistrovství ČR veteránů na dráze. Počasí sice od rána trochu zlobilo, ale během dopoledne déšť ustal a teplota kolem 18 stupňů byla ještě relativně příznivá. Vítr téměř nefoukal.

Obě hranické závodnice vyladily formu k vrcholu sezóny skvěle. Náročnější program co do počtu startů si naordinovala sprinterka Klára Úlehlová. Jako první se postavila na start závodu na 400 m překážek. V letošním roce běžela nejlépe 68,42 s pouhý týden před MČR na lize v Třinci. V Pacově tento čas ještě o setinu vylepšila na 68,41 s. Na veteránském mistrovství se časy přepočítávají dle věkových koeficientů a z nich se pak dělá celkové pořadí, kategorie jsou rozdělené na W35-59 let a W60+. Klára Úlehlová se za čas po přepočtu 65,71 s stala Mistryní ČR v kategorii W35-59. Zhruba dvě hodiny nato se postavila na start stejně dlouhé trati, pouze bez překážek. Cílem proběhla sice jako první, ale čas 15 setin od "letošňáku" 61,74 s (po přepočtu 58,99 s) jí stačil na celkové třetí místo. Radost jí udělala také závěrečná dvoustovka, kde se i se dvěma čtyřstovkami v nohách vypjala k výraznému posunutí letošního nejlepšího času na 27,40 s. Přepočtený čas 26,00 a znamenal třetí místo a bronzovou medaili.

Iva Podjuklová po dvou zlatých medailích z loňska a předloňska obhajovala titul v běhu na 1500 m. Letos výrazně zrychlila a na časech to je znát. Osobní rekord 5:28,71 si zaběhla letos v polovině srpna na lize v Šumperku. Do Pacova vyjížděla s plánem tento čas ještě posunout. Hned od startu držela skvělé tempo, soupeřky nechala daleko za sebou. I v sólozávodě do cíle doběhla ve skvělém novém osobním rekordu 5:25,21 min. Přepočtený čas 4:54,06 min. jí však na obhajobu titulu nestačil. O 11 let starší soupeřka měla čas po přepočtu ještě lepší, takže si Podjuklová odvezla z Pacova stříbro.

Výsledky

dsc_0656.jpg