Jdi na obsah Jdi na menu
 


Valná hromada

24. 3. 2009

Atleti ocenili své nejlepší sportovce

 

Začátek každého roku se nese ve znamení hodnocení toho předchozího. Ne jinak tomu bylo u atletického oddílu SK Hranice. V úterý 17. 3. se sešlo téměř čtyřicet atletů, trenérů a příznivců hranické atletiky na valné hromadě.

Jako každý rok se hodnotily úspěchy a neúspěchy, bilancovalo se. Z pohledu dosažených výsledků byl rok 2008 ve 48leté historii oddílu hodnocen jako uspokojivý. Atletický oddíl SK Hranice měl v loňském roce přihlášeny do soutěží ČAS tři družstva. Družstvo mužů, které soutěžilo ve II. lize, obsadilo druhé místo a postoupilo do finálové skupiny o postup do I. ligy. V tomto finále se umístilo na sedmém místě. Dále byla do soutěží v Olomouckém kraji přihlášena družstva přípravek hochů a dívek. Družstvo hochů se v konkurenci mnohem početnějších oddílů umístilo na vynikajícím 3. místě, družstvo dívek obsadilo 7. místo.

V mistrovských soutěžích jednotlivců získali v roce 2008 závodníci celkem 88 medailí. Z největších úspěchů jmenujme např. bronz Zbyňka Čecha na Akademickém mistrovství ČR nebo tři pátá místa Petry Vašinové na Mistrovství republiky juniorek. Na Mistrovství Moravy získali hraničtí atleti celkem 4 x zlato, 1 x stříbro a 5 x bronz.

Na valné hromadě byli také oceněni nejlepší atleti v jednotlivých kategoriích podle výkonů dosažených v loňském roce. V kategorii přípravek bylo oceněno celé družstvo hochů ve složení Pavel Gadas, Tomáš Pepernik, Vojtěch Podjukl, Kryštof Kučera a Martin Valenta. V kategorii mladšího žactva byli vyhlášeni Zdeněk Podjukl a Jaroslav Jeřábek. Ve starším žactvu se v loňském roce nejlépe umísťovali Václav Žabíček ml. a Filip Gladiš. Oceněni byli dorostenec Jan Dostál, juniorka Petra Vašinová a v kategorii žen Klára Úlehlová. Mezi muži dominoval Zbyněk Čech, dále byli vyhlášeni Radek Masař a Jan Polášek. Nejlepším trenérem byl zvolen Miroslav Gadas.