Jdi na obsah Jdi na menu
 


Valdemar Matuška Mistrem Moravy ve skoku o tyči

9. 2. 2016

Poslední letošní moravský halový šampionát pořádal atletický oddíl SSK Vítkovice v sobotu 6. února. V Ostravě se Mistrovství Moravy a Slezska mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek konalo po dlouhých 18 letech, během nichž museli moravští atleti jezdit na svůj přebor do zahraničí (Bratislava).

Díky výstavbě nové ostravské haly výrazně stoupla konkurence ve všech kategoriích. Jednoduše řečeno, dříve se spoustě atletů nechtělo dojíždět do vzdálených hal (regulérní haly s dvoustovkovým oválem nejblíže v Praze, Vídni nebo Bratislavě), takže halovou sezónu prostě vypouštěli. Letos v Ostravě startovalo celkem 583 závodníků ze 48 oddílů. Jedenáct z nich se představilo v dresu SK Hranice.

V této vysoké konkurenci nejlépe zazávodil junior Valdemar Matuška. Za ten rok, co se Valda skoku o tyči věnuje, udělal obrovský pokrok. Ostravský sektor mu evidentně seděl a po novém osobním i oddílovém rekordu 4,25m si na krk pověsil zlatou medaili. Páté místo ve vrhu koulí mužů obsadil pěkným výkonem 13,35m Jaroslav Velčovský. Stejnou pozici ve skoku vysokém mužů obsadil i Zbyněk Čech, stačil mu k tomu výkon 183cm, tři pokusy na následné výšce 188cm byly velmi nadějné. Naopak spokojený se svým výkonem z výšky nemohl být junior Adam Orava, zapsáno ve výsledcích mu zůstalo 178cm a šesté místo, osobní rekord starý dva týdny má o 12cm vyšší.

Michaela Hynčicová se představila na šedesátce s překážkami. Pěkným časem 10,58s obsadila šesté místo. Rovněž šesté místo vybojoval mezi juniory v běhu na 400m Vojtěch Vávra. Dva okruhy zvládl za 53,07s, čímž zaostal pár setin za svým absolutním osobním rekordem. Na čtyřstovce startovali ještě další čtyři hraničtí atleti. Mezi muži obsadil Zdeněk Podjukl deváté místo za čas 56,07s, dorostenec Tomáš Dvořák obsadil sedmnácté místo za 60,27s.

Dorostenka Adéla Zdražilová si z Ostravy odvezla šesté místo ze čtyřstovky (63,09s) a třinácté místo z poloviční trati (27,80s). Klára Úlehlová mezi ženami doběhla na 400m osmá (61,92s). Radost si však udělala na dvojnásobné trati, kde si po zhruba 15 letech vylepšila osobní rekord na 2:27,89min. a skončila devátá. Posledním hranickým atletem startujícím v Ostravě byl junior Vojtěch Podjukl. Vojta startoval v běhu na 3000m. Stále ještě doznívající nachlazení mu však zabránilo podat nejlepší výkon, časem 9:22,48min. obsadil osmé místo.

Celkové výsledky

Fotografie