Jdi na obsah Jdi na menu
 


V sobotu to běhalo i v dešti - pěkný článek o Běhu vítězství od Hanky Dostálové

18. 4. 2016

Běhu vítězství jsem se letos, v sobotu 9. dubna 2016, nezúčastnila poprvé. Výkon jsem však podala už ráno cestou na stadion, když ve větru a dešti jsem tuto trasu přes celé město absolvovala na kole - a s deštníkem jezdit neumím. Myslela jsem si, že kvůli nevlídnému počasí a zimě bude závod zrušen, byla jsem však velice mile překvapena poměrně velkou účastí !!

Až z Uničova přijely ty nejmenší děti a na tribuně zářily v tyrkysových bundičkách. Byl na ně vskutku hezký pohled. Škoda jen, že vytrvalý déšť je provázel i po celé běžecké trati. A ty, kterým během závodu ubývaly síly, povzbuzovali rodiče, když s nimi běželi mimo dráhu jejich tempem. Neměla jsem čas vše sledovat, psala jsem diplomy rychlostí, až se ze mě kouřilo…..

A závod vytrvalců pak výstřelem odstartoval starosta města Jiří Kudláček. Cestou do kanceláře pro konečné výsledky jsem se potkala s atletkami, které právě doběhly 20 km. Svěřily se mi, že k nám do Hranic jezdí na závody rády, dobře se jim tu běhá, že je tu fajn prostředí a zmínily, že litují "hlídky", které stály na křižovatkách po celé trati, aby běžce navigovaly a dvě hodiny v dešti mokly….. Chválily organizaci všech tří závodů jak Běhu vítězství, tak Hranické desítky i dvacítky.

A když pak atleti i atletky vyskočili svižně na stupínky vítězů, ani se mi nechtělo věřit, že mají v nohách 20 km, které obě kategorie zvládly za hodinu a jakousi minutu.

Účast byla dokonce i ze zahraničí a to nejen ze Slovenska, ale mezi běžci - muži - byl opět Polák. Je zřejmé, že hranický sport má zvučné jméno !!!

A já, abych neměla jakýsi komplex, sedla po 15té hodině opět na kolo a za stejných povětrnostních podmínek se vracela domů ale už s dobrým, spokojeným pocitem - celý závod se nesl v duchu fair play.

Hana Dostálová