Jdi na obsah Jdi na menu
 


V olomouckých sadech závodili běžci i chodci

3. 4. 2018

V pátek 30. března se na hlavní promenádě olomouckých Smetanových sadů konaly dvě vytrvalecké akce. Od rána kroužili na asfaltové trati běžci, před polednem se pak na stejný okruh vydali chodci. Na obou akcích měla své zastoupení i hranická atletika.

Ve třetím letošním závodě Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje si výborně vedla starší žákyně Adéla Dostálová, která za sebou v závodě na 1000 m s poměrně výrazným náskokem nechala všechny soupeřky. Ani její oddílové kolegyně si nevedly zle, Veronika Svobodová doběhla třetí a Kristýna Podjuklová čtvrtá. Mladší žák Ondřej Glet finišoval na čtvrtém místě, jeho oddílový kolega David Karola doběhl devátý. Mezi mladšími žákyněmi se představila Lucie Kročová a bylo z toho šesté místo.

Výsledky

  Ani v chodecké části programu hranické dresy nezapadly. Závod na 10 km s mezinárodní účastí se započítává do 1. kola ligových soutěží. Velmi solidní bodový základ pro 1. kolo II. ligy položila tříčlenná hranická ekipa ve složení Rostislav Kolář, Petr Havránek a Tomáš Kalina. Skvěle desítku zašel především Rostislav Kolář, který dokonce časem 47:21 min. překonal 37 let starý oddílový rekord, v celkovém pořadí došel na výborném dvanáctém místě. Body pro družstvo přispěl i Havránek (65:39 min.) a Kalina (70:56 min.).

Výsledky

Fotky