Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Hranicích rostou talentovaní vícebojaři

29. 3. 2010

Poslední halové závody absolvovali hraničtí atleti v sobotu 27. 3. v Olomouci. Tradiční Oddílové víceboje zde každý rok pořádá na závěr halové sezóny přerovský atletický oddíl. Letos se jich zúčastnila také osmička atletů SK Hranice.

Nejpočetněji byla obsazená kategorie mladších žáků a také se v ní hranickým nejlépe vedlo. Mladší žáci mají stejně jako všechny ženské kategorie v hale pětiboj složený z běhu na 60m překážek, skoku do výšky, vrhu koulí, skoku do dálky a běhu na 800m. První místo obsadil i po delší tréninkové pauze způsobené nemocí Pavel Gadas výkonem 1299 bodů. Hned za ním na druhé pozici skončil Matěj Haša (1171 bodů). Páté místo pak obsadil Tomáš Pepernik a sedmé Adam Orava. Kluci budou letos součástí družstva mladších žáků, které oddíl opět po delší době postavil. Vyhlídky na letní sezónu se tak zatím zdají být velmi příznivé.

K pětiboji starších žákyň v Olomouci nastoupila Tereza Kočnarová. Terka předvedla pěkný výkon 1566 bodů, za což jí patřila čtvrtá pozice. Náročný sedmiboj netradičně v jednom dni zvládli výborně starší žáci David Rotrekl a Matyáš Řihák. Oba potěšil hlavně skok o tyči. Celkově obsadil David šesté a Matyáš sedmé místo. K pětiboji žen nastoupila i Klára Úlehlová, ta však po chybě hned v první disciplíně (60m překážek) víceboj nedokončila.

 

Celkové výsledky najdete zde

Fotografie najdete zde