Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Běchovicích se hraničtí závodníci neztratili

13. 10. 2020

Závod z Běchovic do Prahy se letos běžel již po 124. a s takto dlouhou tradicí je to nejstarší nepřerušený závod v Evropě. Letos se konal v neděli 27. září a vyrazili na něj také dva závodníci v dresu atletického oddílu SK Hranice.

Letošní ročník se konal samozřejmě za speciálních hygienických opatření - rozestupy a roušky před startem, bez diváků, bez vyhlašování vítězů veřejného běhu, bez převážení věcí ze startu do cíle... To vše mělo sice negativní vliv na atmosféru závodu, ale běžci byli rádi, že se závod vůbec konal. Již pěknou řádku let se závod koná také jako Mistrovství ČR v běhu na 10 km na silnici. Do mistrovského závodu juniorů se přihlásil i hranický závodník Martin Čmelík. V loňském roce si při své premiéře na MČR doběhl pro šesté místo v čase 34:53 min. V letošním roce byla konkurence o poznání těžší. Čmelík prakticky zopakoval loňský čas (34:54 min.), ovšem tentokrát obsadil v mistrovském závodě juniorů jedenácté místo.

Druhá hranická zástupkyně Iva Podjuklová se přihlásila do veřejného běhu. Pro ni jsou "Běchovice" srdeční záležitostí, ale z letošní atmosféry byla mírně řečeno zklamaná. Také se nedokázala tak vyhecovat jako v "normálních" ročnících. Za svým osobním rekordem zaostala zhruba o minutu. Časem 46:05 min. obsadila deváté místo v kategorii Z49.  

Výsledky