Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úvodní závody letošní sezóny proběhly v Ostravě

14. 1. 2014

Hned troje závody čekaly o víkendu 11.-12. ledna na hranické atlety, všechny se konaly v Ostravě. Byly to letošní první závody, takže mnohé napověděli o formě závodníků pro tuto sezónu.

V sobotu vyjeli do vítkovického atletického tunelu závodníci kategorie dorostu a mužů. První rok mezi dorostenci závodí letos Adam Orava. Adam se představil ve skoku vysokém, kde předvedl svůj standard 175cm. Velmi pěkný osobní rekord si pak zaběhl na hladké šedesátce – 7,76s. Další dva hraničtí atleti startovali v kategorii mužů. Své vůbec první oficiální závody absolvoval Tomáš Vašíček a nevedl si vůbec špatně. Šedesátku zvládl za 7,50s a do dálky skočil 597cm. Dva osobní rekordy si v Ostravě zaběhl Petr Havránek. Šedesátku s překážkami dokončil v čase 10,75s a tu hladkou v čase 8,23s.

V neděli do stejného tunelu vyjeli z oddílu SK Hranice dva starší a jeden mladší žák. Na slabou konkurenci si opravdu nemohli stěžovat. V malém prostoru vítkovického (původně tréninkového) tunelu se představilo zhruba 250 dětí. Mezi mladšími žáky startoval Tomáš Krist. Šedesátku zaběhl za 10,23s a do dálky skočil 331cm. Další dva závodníci poprvé startovali v kategorii staršího žactva. Tomáš Dvořák skočil do dálky 414cm a šedesátku zaběhl za 9,02s. Osobní rekord do výšky (130cm) si skočil Vratislav Besta, šedesátku pak zvládl za 9,93s.

Další dva zástupci hranické atletiky, tentokrát vrhačské školy, závodili v neděli odpoledne v hale ostravského Sportovního gymnázia Dany a Emila Zátopkových, kde se konal Lednový vrhačský mítink. Svého trenéra Jana Valenta překvapil svým výkonem Matyáš Řihák. Matyáš letos závodí poprvé v kategorii juniorů, to znamená, že ve vrhu koulí přešel z pětikilogramového náčiní na šestikilogramové. Výborným výkonem 13,62m zvítězil ve své kategorii. Nárůst vrhačské formy potvrdil Jaromír Kuchař, mezi muži díky výkonu 12,11m obsadil páté místo.

 

Výsledky ze soboty - tunel

Výsledky z neděle - tunel

Výsledky z neděle - vrhačský mítink