Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úspěšní hraničtí chodci

3. 8. 2020

V sobotu 1. srpna proběhl v olomouckých Smetanových sadech již 54. ročník Olomoucké dvacítky v chůzi. Závod si sice v názvu stále drží "dvacítku", nicméně hlavním závodem atletického dopoledne již pár let není 20 km, ale 10 km chůze. Bojovalo se nejen o stupně vítězů v závodě samotném, ale i o body do ligových soutěží, o medaile v rámci Mistrovství Moravy a Slezska a o medaile ve věkových kategoriích Mistrovství ČR veteránů.

Na start hlavního závodu se vydala téměř stovka chodců a chodkyň. Ze dvou hranických borců byl rychlejší Rostislav Kolář, který trať zvládl za 48:41 min., za svým osobním rekordem sice zaostal o téměř dvě minuty, ale v horkém počasí, které ten den panovalo, to asi nešlo o moc lépe. Vybojoval nejen plný počet 11 bodů pro družstvo mužů do 2. kola II. ligy, ale také stříbrnou medaili v rámci Mistrovství Moravy a Slezska. Druhým hranickým chodcem byl v Olomouci Petr Havránek, ten došel v čase 65:40 min. (zhruba tři minuty za osobním rekordem), hranickému družstvu do 2. kola ligy přinesl 8 bodů, co ale překvapilo po závodě i jeho samotného byla stříbrná medaile ve věkové kategorii veteránů M35 v rámci Mistrovství ČR.

Výsledky

Ráno před chůzí se na stejném místě představili také mladí běžci, kteří bojovali o body do Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje. Jediným hranickým závodníkem byl starší žák Ondřej Glet, který si doběhl pro bronz v závodě na 3000 m v čase 11:31 min.

Výsledky

Fotky