Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úspěchy atletů na 5. Olympiádě de Tricolore v Itálii

2. 9. 2015

Krajský atletický svaz ve spolupráci s Krajským úřadem Olomouc vyslal 28 mladých atletů do Itálie na 5. Olympiádu de Tricolore v partnerském regionu Reggio de Emilia. Jedná se o mezinárodní soutěž partnerských krajů, které se účastnilo 15 zemí světa ve 30 sportech. Naši sportovci si měli možnost vyměňovat zkušenosti se sportovci z USA, Jihoafrické republiky, Palestiny, Číny, Španělska, Německa, Saudské Arábie, Mozambiku, Chorvatska, Holandska a dalších zemí včetně domácí Itálie. Celá akce byla zaštítěna milánskou výstavou EXPO2015, na základě které naši sportovci mohli ochutnávat i regionální kuchyni. Součástí bylo i poznávání hostitelského místa a okolí ve spolupráci s místními dobrovolníky a organizátory, kteří se snažili své město co nejvíce přiblížit.

Ve výběru kraje byli zastoupeni žáci a dorostenci z oddílu AK Olomouc, AK Šternberk, SK Hranice a SK Přerov. Výprava mladých atletů celkově získala 29 zlatých medailí, 13 stříbrných medailí a 8 bronzových medailí. Nejúspěšnějšími sportovci byli se ziskem tří zlatých medailí Katrin Sásová a Bára Kučerová z AK Šternberk a Dominik Orálek s Jaroslavem Vychodilem z AK Olomouc.

Z hranických atletů se zúčastnili dorostenci Adam Orava, Vojtěch Vávra a Vojtěch Podjukl a starší žákyně Adéla Zdražilová a Tereza Birnbaumová. Trenérský poprovod jim dělal Zdeněk Podjukl. Nejvíce cenných kovů si dovezl z Itálie Vojtěch Podjukl, který zvítězil v běhu na 800m a v závěrečném silničním běhu, druhý doběhl na patnáctistovce. V běhu na 400m zvítězil Vojtěch Vávra, na poloviční trati doběhl třetí. Bronz ze štafety na 4x100m si dovezl Adam Orava, k tomu přidal dvě pátá místa (200m a 400m). Adéla Zdražilová vybojovala stříbro na čtyřstovce. Tereza Birnbaumová doběhla na osmistovce čtvrtá. Obě dívky pak měly smůlu při štafetě na 4x400m, kde si původně doběhly pro zlato, ale bohužel následně byla štafeta diskvalifikována pro špatné seběhnutí jejich kolegyně na prvním úseku.

Celkový souhrn výsledků závodníků z Olomouckého kraje

Výsledky z 27.8.

Výsledky z 29.8.