Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvrdoňová a Dostálová stříbrné, Úlehlová dvakrát bronzová na Mistrovství Moravy

8. 2. 2022

Náročný program čtyř závodů ve čtyřech dnech čekal především organizátory, ale také trenéry od čtvrtku 3.2. do neděle 6.2. v ostravské atletické hale. Program začal ve čtvrtek mezinárodním atletickým mítinkem Czech Indoor Gala a následoval "maratonem" tří Mistrovství Moravy a Slezska různých kategorii. Na všech čtyřech akcích měla hranická atletika zastoupení.

Ve vloženém závodě krajských mixových štafet na 4 x 400 m na mezinárodním mítinku Czech Indoor Gala startovala hranická juniorka Adéla Dostálová, který byla nominována do výběru štafety Olomouckého kraje. Jako finišmanka štafety donesla kolík do cíle na třetím místě.

V pátek 4. února se na stejném místě konalo Mistrovství Moravy a Slezska mladšího žactva. Zde měla hranická atletika trojnásobné zastoupení. Na osmistovce startovaly Sabina Tvrdoňová a Erin Ptáčková. Vidět byla především Sabina Tvrdoňová. Ta už o sobě dala vědět výbornými výsledky v minulé sezóně. V Ostravě si také počínala skvěle. Bohužel byla nalosována do druhého běhu, ve kterém ovšem předvedla heroický výkon a doběhla si pro nový osobní rekord 2:33,63 min., bohužel vítězka prvního běhu byla ještě o šest desetin rychlejší. Tvrdoňová si tak z Ostravy odvezla stříbrnou medaili. Erin Ptáčková si ve čtvrtém běhu dofinišovala pro nový osobní rekord 3:04,48 min., což jí v nabitém startovním poli stačilo na 33. místo. Ve skoku dalekém se představila Sofie Kubicová, ta bohužel nezopakovala svůj osobní rekord (431 cm) a výkon 405 cm jí stačil na 16. místo, mladší žákyně je ovšem teprve prvním rokem, takže určitě má ještě perspektivu se zlepšovat.

Výsledky

V sobotu 5. února pak vyrazila pětice hranických atletek opět do Ostravy na Mistrovství Moravy a Slezska staršího žactva. Nejlepšího umístění dostáhla Ludmila Krčmářová, která si na třístovce doběhla pro nový osobní rekord 46,35 s a celkové desáté místo. Ve vrhu koulí startovala Andrea Šímová, ta ve třetí sérii poslala tříkilogramové náčiní na značku nového osobního rekordu 7,77 m, což jí vyneslo 26. místo. Na osmistovce měla hranická atletika dvojí zastoupení. Tereza Sommerová ji zvládla v novém osobáku 2:48,22 min. a skončila 25. Sofie Šváčková si zaběhla rovněž "osobák" 2:52,81 a skončila 31. Sommerová si k tomu přidala ještě překážkovou šedesátku, kde jí výkon 11,79 stačil na 36. místo. Překážky běžela také Leona Stržínková, která je zvládla za 11,04 s (29. místo), hladkou šedesátku pak proběhla za rovných devět vteřin (39. místo).

Výsledky

V neděli 6. února se se opět ve stejné hale konalo Mistrovství Moravy a Slezska dorostu, juniorů a dospělých. Zde deset hranických atletů a atletek. Co do umístění se nejvíce dařilo juniorce Adéle Dostálové, která si doběhla pro stříbro na osmistovce, ovšem s časem 2:20,60 min. rozhodně spokojená nebyla. Stejně tak poloviční trať umí i rychleji než 60,43 s (zde skončila šestá). Naopak maximálně spokojená odjížděla z Ostravy věkem již veteránka Klára Úlehlová. Čtyřstovku zaběhla za 60,71 s, lepší čas v hale běžela naposledy jako juniorka v roce 2001. Spokojená byla i s dvoustovkou za 27,44 s, lépe v hale běžela naposledy v roce 2008. Dva bronzy už byly jenom bonusem za předvedené výkony. Další hranická závodnice již veteránského věku Michaela Hynčicová startovala na šedesátce překážek a odjížděla rovněž spokojená. Za letošní nejlepší výkon 10,34 s brala čtvrté místo.

Šesté místo z vrhu koulí dorostenek si odvezla Barbora Odstrčilová. Výsledkem 11,54 m pět centimetrů za halovým osobním rekordem potvrdila stabilitu výkonů. Rovněž šesté místo si z Ostravy odvezla juniorka Veronika Svobodová, ta si zaběhla osmistovku v novém osobáku 2:25,62 min. Na poloviční trati rovněž zaznamenala "osobák" 62,72 s (7. místo). Stejnou kombinaci disciplín absolvovala i další juniorka Kristýna Podjuklová a rovněž jí u výkonů svítilo PB (osobní rekord), osmistovku zvládla za 2:31,86 min (10. místo) a čtyřstovku za 65,12 s (9. místo). Dorostenka Marie Kročová se rovněž radovala ze dvou osobních rekordů, šedesátku zaběhla za 8,72 s (25. místo) a dvoustovku za 29,20 s (23. místo).

V mužské kategorii jsme měli trojí zastoupení. Ladislav Koutný si v rozběhu na 60 m překážek zaběhl nový osobní rekord 8,99 s, ve finále se pak bohužel hned na první překážce poroučel k zemi, takže závod nedokončil. Na hladké šedesátce zaznamenal čas 7,45 s (15. místo). Zde ho těsně předběhl Luboš Kopřiva, který byl v novém osobním rekordu 7,41 s čtrnáctý. Lukáš Hampl bral za nový osobák 7,71 s osmnácté místo.

Výsledky

Fotky