Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři medaile z Krajského přeboru v krosu

15. 4. 2012

Pouhá šestice mladých atletů vyrazila v neděli 15. dubna do Šternberka na 40. ročník Jarního Kiosku, závod byl zároveň pořádán jako Krajský přebor v přespolním běhu. I v takto malém počtu dokázali hraničtí atleti vybojoval tři medaile. Pro většinu z nich to byl zároveň už třetí náročný závod v tomto týdnu, v úterý závodili v Olomouci, v sobotu v Hranicích a v neděli ve Šternberku. Za skvělé zvládnutí tohoto náročného programu jim patří velká gratulace.

Přeborníkem Olomouckého kraje v přespolním běhu se stal mladší žák Jaromír Šenkeřík, který skvělým finišem vybojoval zlato na trati 1000m. Nejmladší hranický závodník ve Šternberku byl Vítek Bezděk, který startoval mezi nejmladšími hochy ročník narození 2005 a mladší, Vítek doběhl v závodě na 250m na skvělém druhém místě. Bronzovou medaili vybojoval v kategorii předžáků Lubomír Bezděk opět po skvělém finiši v závodě na 500m. Ve stejné kategorii doběhl Ondřej Dokoupil třináctý. V kategorii předžaček startovali Jana Dvořáková a Miriam Sekaninová, Jana doběhla desátá, Miriam jedenáctá. Všichni si odnesli cenné body do Běžeckého poháru dětí a mládeže.

Ve Šternberku se zároveň vyhlásili výsledky a byly předány poháry za první tři místa v nejmladších kategoriích loňského Běžeckého poháru. A tady hraničtí atleti rozhodně neodjeli s prázdnou, domů si odvezli pět pohárů. Největší pohár za vítězství v kategorii přípravek hochů si odvezl Lubomír Bezděk, hned za ním na druhém místě se vloni umístil Ondřej Dokoupil. Druhý mezi předžáky byl také Jaromír Šenkeřík. Pohár za druhé místo v kategorii přípravek dívek vybojovala Kristýna Podjuklová, třetí místo obsadila v téže kategorii Miriam Sekaninová.

 

Celkové výsledky

Fotografie

sam_4259.jpg