Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři finálová umístění hranických atletů na Mistrovství ČR

3. 7. 2014

Dvojice hranických atletů se postarala o tři umístění do osmého místa na Mistrovství ČR dorostu a juniorů, které proběhlo v sobotu a neděli 28. – 29. června v Třinci. Oproti únorovému halovému MČR, na kterém se představila hned pětice atletů v hranickém dresu, na dráhové MČR vyrazila kvůli nemocem a zraněním pouhá dvojice – junior vrhač Matyáš Řihák a dorostenec běžec Vojtěch Podjukl.

Matyáš startoval ve dvou disciplínách. V hodu diskem a vrhu koulí. Lepšího umístění dosáhl oproti původním předpokladům ve vrhu koulí. Umístění ve finálové osmičce si zajistil druhým pokusem (14,23m). V poslední šesté sérii ještě pár centimetrů přidal a za výkon 14,29m bral celkové velmi pěkné šesté místo. Na posun ve výsledkové listině by si musel vylepšit svůj osobní rekord (14,43m), což se mu bohužel nepovedlo, i tak mohl být s touto disciplínou spokojený. V hodu diskem to bylo úplně jinak, trápil se od prvního pokusu. Na nevyrovnanost výkonů si sice stěžovat nemohl, své čtyři měřené pokusy vměstnal do půl metru, ale žádný pokus mu tzv. neulítl. Nejdelší pokus 40,79m stačil na osmé místo. Vzhledem k tomu, že Matyáš už má z jiné soutěže hozené 43,35 a na tréninku už hodil i 46m (za což by bral bronz), mohl ho výkon v disku mrzet. Ale Matyáš bude junior ještě příští rok, má tedy ještě dost času to napravit.

Na nejdelší dorostenecké mistrovské trati 3000m se představil Vojtěch Podjukl. Ten se svým výkonem mohl být maximálně spokojený. Své původní tabulkové umístění se mu podařilo výrazně vylepšit. Závod byl od začátku veden velmi takticky, první kilometr za 3:20min. je opravdu velmi pomalé. Však se taky po proběhnutí této mety výrazně zrychlilo a poslední kolo byl pořádný úprk. Vojta se od začátku držel spíše na konci startovního pole a postupně se prokousával dopředu. První čtveřice se výrazně utrhla a Vojta se držel skupinky za nimi. Díky bojovnosti v posledních metrech nakonec vydřel sedmé místo (pouhých 6 setin za šestým). Výsledný čas 9:37,86min. je sice jeho až čtvrtý nejlepší, ale při takticky vedeném závodě lepší ani nelze očekávat. Také Vojta bude dorostenec ještě příští rok, má tedy ještě velký potenciál se v této kategorii zlepšit.

 

Celkové výsledky

m-cr-trinec-gigant-731.jpg