Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tomáš Pepernik sedmý na Mistrovství ČR žáků

5. 3. 2013

 První březnový víkend je v atletickém kalendáři již tradičně vyhrazen Mistrovství ČR žactva, tradiční je i pořadatel – atletický oddíl TJ LIAZ Jablonec nad Nisou. V sobotu a neděli 2. – 3. března se do tohoto vzdáleného cípu republiky a do specifické jablonecké haly vydali také tři mladí hraničtí atleti.

Velmi slušný výsledek zaznamenal Tomáš Pepernik, a to i přesto, že před závody strávil dva týdny na horách. Naštěstí to na něm nezanechalo tak silné následky, jak to obvykle bývá. Po lyžování bývají ztuhlé nohy a výsledky z běžeckých závodů většinou bývají slabší. Tomáš nastoupil v Jablonci k běhu na 300m. Svůj rozběh vyhrál v čase 40,10s, což je sice čas o vteřinu horší než Tomášův osobní rekord, ale na postup do Finále B to stačilo. Na postup do čtyřčlenného Finále A by si musel zaběhnout výrazný „osobák“. Ve finále potom potvrdil své postupové umístění a časem 40,18s si vyběhl celkové sedmé místo.

Druhým hranickým atletem, který nastoupil k individuálnímu startu, byl vytrvalec Vojtěch Podjukl. Vojta také strávil před závody týden na horách. Bohužel na jeho formě se to podepsalo celkem výrazně. Do závodu na 3000m nastupoval s devátým časem, což chtěl minimálně potvrdit, ovšem jeho nohy byly proti. Už v polovině závodu mu začaly tuhnout a závod dokončil s vypětím všech sil za 11:06,11min. na patnáctém místě půl minuty pod osobním rekordem.

Posledním zástupcem hranické atletiky v Jablonci byl Adam Orava. Adamovi jen těsně unikl postup na MČR ve výšce, k individuálnímu startu tedy nenastoupil. Ale doplnil předchozí dva hochy a společně nastoupili ke štafetě na 3x300m. Adam závod velmi dobře rozběhl a předával v kontaktu s ostatními. Bohužel na Vojtovi, který štafetový kolík přebíral, se podepsala únava z protrápeného závodu na 3000m, který dokončil jen těsně před štafetami. Tomášovi tedy kolík předával s velkou ztrátou, Tomáš už bez motivace bojovat o přední příčky donesl kolík do cíle ve velmi pohodovém tempu. Celkově obsadila štafeta patnácté místo.

 

Celkové výsledky

Fotografie