Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žactvo zahajovalo osobními rekordy v Olomouci

24. 1. 2022

V pátek 21. ledna se konaly v Olomouci Zahajovací závody staršího žactva. Do hanácké metropole se sjelo celkem 138 závodníků z 20 oddílů. Hranický atletický oddíl vyslal čtyři zástupce, tři dívky a jednoho hocha.

Velmi pěkně se prezentovala Leona Stržínková, která na šedesátce překážek překonala nejen osobní, ale také oddílový rekord, ve finále zaběhla výborný čas 10,88 s, stále zde má ale rezervy, jelikož zatím překonává překážky ve čtyřkrokovém rytmu, až se dostane na tříkrokový, bude to ještě mnohem rychlejší. Hladkou šedesátku pak zvládla za 8,96 s. Stejné disciplíny měl na programu i Kryštof Navrátil, ten už se na prvních dvou mezerách mezi překážkami dostal na tři kroky, byl z toho čas 10,95 s. Hladkou šedesátku proběhl za 9,08 s.

Na svých prvních oficiálních závodech byla Andrea Šímová a byla z toho šedesátka za 9,66 s a v kouli předvedla pěkný výkon 7,33 m. Poslední do hranické party byla Sofie Šváčková, která si vyzkoušela šedesátku (9,68 s) a osmistovku, kterou na netradičním olomouckém "oválu" zvládla za 3:12,09 min.

Výsledky

O den později se pak na stejném místě konaly Zahajovací závody dorostu, juniorů, mužů a žen. Zde se z hranického oddílu představili dva muži, oba nastoupili na 60 m. Luboš Kopřiva v rozběhu předvedl čas 7,46 s, ve finále pak běžel jenom o setinu pomaleji. Nová posila hranického oddílu Lukáš Hampl zvládl šedesátimetrovou rovinku za 7,94 s.

Výsledky