Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci vyrazili na Mistrovství Moravy v omezeném počtu

17. 6. 2013

Atleti kategorie staršího žactva byli jedni z prvních, kteří se mohli proběhnout po nově zrekonstruovaném atletickém stadionu v Ostravě. Nádherný atletický stánek je ve finálních úpravách před dalším ročníkem mezinárodního mítinku Zlatá tretra, který se bude konat 27. června za účasti největších hvězd světové atletiky. V neděli 9. června se zde však konalo Mistrovství Moravy a Slezska staršího žactva. Z Hranic nakonec díky nemocem či jiným aktivitám vyrazila pouhá trojice závodníků.

Nejlepšího umístění dosáhl Vojtěch Podjukl. Se svým výkonem však příliš spokojen nebyl. Vojta byl původně přihlášený k závodu na 3000m, bohužel se však stalo, že tam byl jako jediný přihlášený, pořadatelé ho tudíž přehlásili na 1500m, což je na Vojtu trať příliš krátká a rychlá. Po startu se nikomu nechtělo dopředu, tak se této nevděčné role na chvíli ujal Vojta, po 500m jej předběhli a tempo závodu začalo velmi kolísat, což Vojtovi vůbec nevyhovuje. Vojta je spíše tempový typ a chybí mu ve finiši rychlost, to se mu vymstilo i v Ostravě, na posledních 200m nestačil na tři závodníky a doběhl tudíž na neoblíbeném čtvrtém místě v čase 4:56,04min.

Ve dvou disciplínách se představil Adam Orava, i přes lehkou zdravotní indispozici se mu poměrně dařilo. Nejprve nastoupil k hodu kladivem, zde si výkonem 27,96m vytvořil nový osobní rekord, celkově obsadil sedmé místo. K poslednímu pokusu už ani nestihl nastoupit, jelikož musel přeběhnou do sektoru skoku do výšky. Tyto dvě disciplíny se málokdy kombinují, tudíž se v časovém pořadu dost často kryjí. Adam ale zvládá slušně obě dvě. Ve skoku vysokém předvedl svůj standart 170cm, za což si vysloužil dělenou šestou pozici.

Především sbírat zkušenosti přijela do Ostravy Kristýna Kadúchová, která se atletice věnuje teprve druhým měsícem. Nastoupila z nejobsazenějšímu závodu Mistrovství Moravy – běhu na 800m. Atmosféra mistrovského stadionu ji vyhecovala k novému osobnímu rekordu 2:57,49min., ve druhém běhu obsadila desáté místo, celkově dvaadvacáté.

 

Celkové výsledky