Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší atleti ladili formu na Krajských přeborech v Olomouci

2. 2. 2016

Krajské přebory Olomouckého kraje mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek v hale se konaly v sobotu 30. ledna v Olomouci. Mistrovství Moravy a Mistrovství republiky se blíží, takže je třeba doladit formu na menších závodech. V Olomouci startovali čtyři atleti v hranickém dresu.

Mezi ženami se představily dvě hranické zástupkyně. Michaela Hynčicová si zaběhla šedesátku s překážkami. Po delší tréninkové pauze byla s výkonem spokojená. Zaběhla čas 10,65s a ve finále obsadila druhé místo. Klára Úlehlová testovala svou rychlost na hladké šedesátce. Časem 8,60s obsadila celkově páté místo.

Hranickým juniorům se v Olomouci tolik nedařilo. Vojtěch Vávra startoval v běhu na 60m. Při startu však neudržel své nervy na uzdě a vyběhl předčasně, což znamenalo diskvalifikaci. Olomoučtí pořadatelé jej však nechali běžet mimo soutěž, po opatrném startu zaběhl čas 7,57s. Tyčkař Valdemar Matuška se v Olomouci nepopasoval s lehce nestandartním doskočištěm, když nepřekonal ani na třetí pokus svou základní výšku 3,76m. Snad se jemu i ostatním hranickým atletům bude dařit v sobotu 6. února v Ostravě na Mistrovství Moravy a Slezska kraje mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek.

Celkové výsledky