Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spolu na startu - sezóna oficiálně zahájena

2. 6. 2020

Projekt Českého atletického svazu "Spolu na startu" oficiálně pochválil i předseda Světové atletiky Sebastian Coe. Bodejť by ne, vždyť v pondělí 1. června se oficiálně propojila celá česká atletická rodina. Závodilo se celkem na 173 místech a díky sociálním sítím a přenosu České televize se atleti propojili nejen teoreticky, ale i virtuálně.

Vlajkovou lodí celého projektu byl mítink pro české reprezentanty na Kladně, kde díky vrhačům padaly výkony světové úrovně, pozadu nezůstaly ani mítinky v Kolíně a v Plzni. Závodilo se skutečně po celé republice, ne všude mají regulérní stadion, ale ani to je neodradilo od zápolení. A bylo vidět, že závody atletům skutečně chyběly. V Hranicích se závodilo v osmi disciplínách, startovaly kategorie od mladších žáků nahoru. Celkem závodilo 47 hranických atletů a byly k vidění nejen kvalitní výkony, ale i krásné souboje.

Letošní atypická atletická sezóna tak byla oficiálně zahájena. Hned následující dny po "Spolu na startu" čekají mládežníky (přípravky, mladší a starší žactvo) první kola krajských soutěží družstev. Starší kategorie včetně mužů a žen započnou své soutěže až o prázdninách. Vrcholy sezóny (Mistrovství ČR) jsou pak plánovány dle kategorií v srpnu nebo v září. Sezóna tak bude nebývale dlouhá, ale věříme, že se všem vydaří podle jejich představ.

Výsledky 

Fotky