Jdi na obsah Jdi na menu
 


Simona Losertová Mistryní Moravy

20. 9. 2011

V neděli 18. září se sjeli mladí atleti z celé Moravy do Hranic. Místní atletický oddíl zde totiž pořádal Mistrovství Moravy a Slezska mladšího žactva. Akce pro domácí pořadatele to byla opravdu náročná, závodů se zúčastnilo 125 mladších žákyň z 22 oddílů a 99 mladších žáků z 21 oddílů, s organizací se ale vypořádali dobře.

Z domácích závodníků se na startu představili dva hoši a jedna dívka. Medailově úspěšná byla nakonec zástupkyně něžného pohlaví. Simona Losertová zvítězila s velkým náskokem ve vrhu koulí výkonem 9,79m a stala se tak Mistryní Moravy a Slezska. Simona má v technice ještě velké rezervy, už nyní by však mohla v této disciplíně konkurovat i závodnicím o kategorii výš.

V běhu na 300m se představili oba hoši. Tomáš Pepernik v prvním nerychlejším běhu bojoval do poslední chvíle o medaili, nakonec však skončil těsně čtvrtý výborným časem 43,10s. Ve druhém běhu startoval Adam Orava, svůj běh suverénně vyhrál v novém osobním rekordu, čas 44,49s ho celkově zařadil na páté místo hned za Tomáše. V běhu na 1500m se měl původně představit také Vojtěch Podjukl, zdravotní indispozice ho nakonec na start nepustily, bohužel, zcela jistě by vybojoval jednu z medailí.

 

Výsledky mladších záků

Výsledky mladších žákyň

Fotografie