Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sezóna krosů pokračovala v Týně, v Července i v Přerově

26. 11. 2019

Podzimní krosové závody pokračují i v listopadu. Počasí zatím běhům mimo dráhu přeje a tak se na posledních závodech objevilo celkem početné startovní pole. V sobotu 16. listopadu vyjela početná výprava hranických atletů do Týna nad Bečvou, kde se konal oblíbený Listoprďák, ten samý den startovala Iva Podjuklová v Července u Olomouce. V neděli 17. listopadu pak vyrazili někteří hraničtí atleti do Přerova na Běh 17. listopadu.

Již po třinácté pořádala parta místních nadšenců v sobotu 16. listopadu velmi oblíbený závod zvaný Listoprďák. Dopoledne startují děti, v pravé poledne pak hlavní závod. V dětských kategoriích se prosadili i mladí atleti z oddílu SK Hranice. Ve svých kategoriích zvítězili Tomáš Baar, Marie Frankovičová a Filip Blaške. Eliška Brodňanová doběhla třetí, Eliška Školařová čtvrtá. Osmička hranických atletů pak vyrazila na trať náročného hlavního závodu na 9,9 km po lesních cestách s velkým převýšením. Nejlépe doběhl dorostenec Radim Spilka, celkově 36. (15. mezi muži do 39 let) za 55:06 min. Petr Havránek zvládl závod za 58:25 min. (48. celkově, 20. mezi muži do 39 let). Klára Úlehlová doběhla celkově 59. za 1:00:01 (9. mezi ženami do 39 let). Zbytek hranického týmu pojal závod spíše tréninkově. Adéla Zdražilová, Adéla Dostálová, Veronika Svobodová, Kristýna Podjuklová a Zdeněk Podjukl doběhli společně ruku v ruce na 73. - 77. místě za 1:03:17.

Výsledky Listoprďáku

Iva Podjuklová dala v ten samý den přednost Podzimnímu běhu Červenkou, zařazenému do Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje. Závod dlouhý 10,9 km zvládla za 52:15 min. a ovládla kategorii žen Ž40.

Výsledky z Červenky

V neděli 17. listopadu ve v Přerově konal jubilejní 40. ročník Běhu 17. listopadu. Krásné počasí přilákalo do hlavního závodu na 9 km celkem 83 běžců. V hranickém dresu se v kategorii žen do 39 let představili Adéla Zdražilová a Klára Úlehlová. Věkem teprve juniorka Adéla Zdražilová doběhla závod z velké části na bahně na pátém místě v čase 42:27 min., Klára Úlehlová finišovala jako sedmá za 44:30 min. Vidět byli hraničtí atleti i v mládežnických kategoriích. Ondřej Glet si doběhl mezi staršími žáky v závodě na 1400 m pro stříbro. Zuzana Slobodová obsadila mezi staršími žákyněmi třetí místo. Mladší žák David Karola doběhl čtvrtý. Adéla Šíbalová obsadila v závodě přípravek dívek na 700 m páté místo.

Výsledky z Přerova