Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šest medailí z Prusinovic

14. 3. 2022

Poslední závody halové atletické sezóny se pomalu ale jistě začínají prolínat se závody mimo dráhu. Stejně tak tomu bylo i v sobotu 5. března, kdy se sice konal republikový halový šampionát, ale spousta běžeckých nadšenců už vyrazila ven, aby se v nedalekých Prusinovicích zúčastnila 29. ročníku Rohálovské desítky.

Atleti a atletky z oddílu SK Hranice dovezli domů celkem šest medailí. Dopoledne před hlavním závodem na 10 km vždy závodí mládežnické kategorie už od těch nejmenších. Skvěle se dařilo mladší žákyni Sabině Tvrdoňové, která tzv. o parník zvítězila ve své kategorii. Stříbrnou medaili si dovezla Eliška Mlčáková z kategorie mladších přípravek, čtvrtá v této kategorii doběhla Nina Vyhňáková. Pro bronz si doběhla starší žákyně Ludmila Krčmářová, stejně tak Marie Panáková v kategorii přípravek dívek, v této kategorii doběhla pátá Marie Frankovičová. Ve stejně staré kategorii hochů byl bronzový Miroslav Maštera, dvanáctý zde doběhl Štěpán Doležal. Mezi nejmladšími hochy doběhli Patrik Horsinka čtvrtý, Filip Mlčák pátý a Radim Haise devátý.

V pravé poledne pak odstartoval hlavní závod na deset kilometrů. Mezi více než 350 účastníky měla hranická atletika trojnásobné zastoupení. Výborně si vedla Kristýna Podjuklová, která vybojovala bronzovou medaili v kategorii juniorek, závod dokončila v čase 49:50 min., sparingpartnera jí dělal její starší bratr Zdeněk, který doběhl zároveň s ní, ve své kategorii obsadil 56. místo. Jejich máma Iva pak finišovala v čase 55:22, když obsadila ve své kategorii 16. pozici.

Výsledky