Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sabina Tvrdoňová reprezentovala Olomoucký kraj na Mezikrajovém utkání

4. 10. 2022

Náročný, ale úspěšný, podzim měla mladá hranická atletka kategorie mladšího žactva Sabina Tvrdoňová. Po vítězství na Krajském přeboru v běhu na 800 m a stejně cenném kovu na Mistrovství Moravy a Slezska (MMS) v běhu na 1500 m se opět, pouhé tři dny po MMS, postavila na start osmistovky. Tentokrát to bylo na Mezikrajovém utkání, které proběhlo ve středu 28. září v Přerově.

V bývalém okresním městě se utkaly týmy čtyř Moravských krajů, tedy Olomoucký, Jihomoravský, Zlínský a Moravskoslezský. Šlo tedy z velké části o opakování Mistrovství Moravy a Slezska, s tím rozdílem, že některé disciplíny byly vypuštěny a závodníci sbírali body pro tým. V Čechách proběhly dvě skupiny Mezikrajového utkání.

Sabina Tvrdoňová již v závěru sezóny cílila především na trať 1500 m. Bohužel na Mezikrajovém utkání tato disciplína není, tak musela vzít zavděk osmistovkou. Z každého družstva mohli startovat tři závodníci v disciplíně, bodovali dva nejlepší. V devítičlenném startovním poli se brzy po startu oddělila tříčlenná skupinka, kde kromě Tvrdoňové byla ještě druhá z Olomouckého kraje Němcová (vítězka osmistovky na MMS) a Hájková z Jihomoravského kraje (druhá z MMS na 1500 m). Tyto tři se tahaly o vítězství až do konce. V cílové rovince měla nakonec nejvíce sil Hájková před Němcovou, Tvrdoňová doběhla těsně třetí za 2:27,64 min. (0,3 s od osobního rekordu). Každopádně za druhý takto náročný závod ve třech dnech je třeba ji pochválit.

Družstvo Olomouckého kraje nakonec vybojovalo stříbrné medaile o pouhý jeden bod před Zlínským krajem, suverénně vyhrál kraj Jihomoravský. Pro Sabinu Tvrdoňovou to byl poslední letošní závod na dráze. Následovat bude jenom pár dní odpočinku a příprava na příští sezónu doplněná jejími oblíbenými závody mimo dráhu.

Výsledky

Fotky