Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sabina Tvrdoňová osmá na Mistrovství ČR v krosu

29. 3. 2022

Krásné jarní počasí přivítalo v sobotu 23. března mladé atlety a atletky ve Slavkově u Brna, kde se konalo Mistrovství ČR v krosu dorostu a žactva. Závody se konaly v krásném prostředí zámeckého parku. Pravověrné krosaře však výběr tratí příliš nepotěšil, jelikož trasa vedla pouze po štěrkových parkových chodníčcích, tráva by byla přeci jen vhodnější. Hranickou atletiku zastupovaly mladší žákyně Sabina Tvrdoňová a starší žákyně Ludmila Krčmářová.

Sabina Tvrdoňová už letos vybojovala stříbro z Mistrovství Moravy a Slezska v krosu, v loňském roce, kdy byla prvním rokem mladší žákyně, si na krosové republice doběhla pro dvacáté místo. Konkurence ve Slavkově byla letos veliká, na start se postavilo 107 mladších žaček. Tvrdoňová, jakožto majitelka druhého nejlepšího republikového času z haly na 1500 m, byla nasazená do první lajny, kam se vybírá dvacet nejlepších závodnic. To jí donutilo závod rozběhnout s čelem, což normálně nedělá. V první půlce druhého ze dvou kilometrových okruhů se sice viditelně trápila, ale v závěrečném stoupání ze sebe vyždímala ještě poslední zbytky sil a předběhla několik soupeřek. Do cíle doběhla na krásném osmém místě v čase 7:36, pouhých 14 vteřin za vítězkou.  

Starší žákyně Ludmila Krčmářová jela do Slavkova především sbírat zkušenosti s republikovými šampionáty. Jejím cílem do budoucna jsou spíše kratší tratě, než 3 km, které čekaly na 98 starších žaček. Navíc byla po lyžařském výcviku, což lehkosti nohou nikdy nepřidá. S nástrahami trati se přesto vypořádala se ctí. Do cíle doběhla v čase 13:16 na 65. místě.

Sezóna krosů republikovým šampionátem paradoxně nekončí. "Přespoláky" jsou v plném proudu, mladší kategorie ještě teď na jaře čeká několik závodů zařazených do Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje. Budeme jim držet palce.

Výsledky

Fotky