Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sabina Tvrdoňová Mistryní Moravy a Slezska v běhu na 1500 m

27. 9. 2022

Necelé dva týdny po zisku titulu Krajské přebornice v běhu na 800 m se hranická atletka kategorie mladšího žactva (2009-10) Sabina Tvrdoňová může pyšnit dalším titulem. V neděli 25. září zvítězila v Břeclavi na Mistrovství Moravy a Slezska v běhu na 1500 m. Druhou hranickou závodnicí, která se kvalifikovala na Mistrovství Moravy a Slezska, byla Sofie Kubicová v dálce.

Sabina Tvrdoňová prokazovala svůj vytrvalecký talent již od nejmladších let. V přípravkách sbírala medaile na závodech všech možných úrovní a v kategorii mladšího žactva na to úspěšně navázala. Po řadě úspěchů na trati 800 m se pomalu začala přeorientovávat na distanci více než dvakrát delší. V závodě na 1500 m na Mistrovství Moravy a Slezska patřila k užšímu okruhu adeptek na jednu z medailí, její osobní rekord 5:21,68 min. byl nejlepším časem z přihlášených závodnic, byť druhá závodnice měla osobní rekord jen o pár setinek horší. Do závodu vyběhlo početné pole 24 závodnic. Po startu se dlouhou držela velká skupinka na čele pohromadě, ve druhém kole se však vláček začal pomalu natahovat, Sabina Tvrdoňová čekala na vhodnou příležitost k nástupu a ta přišla při náběhu do posledního kola. Stupňovaným tempem svůj náskok zvyšovala a do cíle si doběhla s luxusním 4,5 vteřinovým náskokem pro zlatou medaili a nový osobní rekord 5:12,13 min. Tento čas je druhý v letošních průběžných celorepublikových tabulkách této kategorie.

Sofie Kubicová je na rozdíl od Tvrdoňové mladší žákyně teprve prvním rokem, zatím tedy především sbírala zkušenosti. Na Mistrovství Moravy a Slezska se kvalifikovala ke skoku dalekému svým osobním rekordem 450 cm. Ze třiceti vybraných závodnic se nakonec prezentovalo 27 mladých skokanek. V této technické disciplíně je velmi znát jeden rok navíc. Ve výsledkové listině je první závodnice ročníku 2010 až na 17. místě. Sofie Kubicová trochu bojovala s rozběhem. První pokus přešlápla. Do druhého se naštěstí trefila, byť to byl pokus trochu opatrný (427 cm). Třetí bohužel opět o pár centimetrů přešlápla. S výkonem 427 cm tak obsadila 21. místo a smutnit rozhodně nemusí. Oběma mladým atletkám k jejich výkonům gratulujeme.

Výsledky

Fotky