Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sabina Tvrdoňová Krajskou přebornicí v běhu na 800 metrů

20. 9. 2022

Ve čtvrtek 14. září proběhly v Šumperku Krajské přebory mladšího žactva a nechyběli zde ani čtyři atleti a pět atletek z Hranic. Počasí při cestě na závody bylo vyloženě psí, stěrače nestíhali proudům vody, ale jako zázrakem v Šumperku déšť pomalu ustával, na začátek časového pořadu pouze mžilo, později nepršelo vůbec. Chladno ovšem osobním rekordům nepřispívalo.

Nejvíce se v hranickém dresu dařilo Sabině Tvrdoňové, která ovládla závod na 800 m v pěkném čase 2:28,18 min a pověsila si tak na krk zlato. V Šumperku se také uzavírala nominace na Mezikrajové utkání, které proběhne ve středu 28.9. v Přerově, kam se Tvrdoňová bez problémů nominovala. Sofie Kubicová se představila v dálce, kde skončila sedmá a na stopadesátce, kde brala šestnácté místo. Tereza Vališová doběhla třináctá na šedesátce a devatenáctá na stopadesátce. Karin Macurové obsadila na šedesátce překážek 22. místo a na stopadesátce 26. Kristýna Grammerová brala na šedesátce 27. místo a na stopadesátce 31. místo. Poslední čtyři jmenované navíc složily štafetu na 4 x 60 m, kde doběhly desáté.

Mezi mladšími žáky bral Jaromír Jiříček dvě osmá místa na osmistovce a v kriketu. Velmi pěkné páté místo na stopadesátce na svých prvních závodech obsadil David Juřík, navíc přidal desáté místo v kriketu a třinácté na šedesátce. Dvě devátá (koule a 150 m) a jedno desáté (oštěp) vybojoval Petr Gerla. V oštěpu skončil osmý Tomáš Weber, v kriketu pak skončil třináctý a na stopadesátce čtrnáctý.

Výsledky

Fotky