Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rostislav Kolář potřetí halovým mistrem Moravy a Slezska v chůzi

24. 1. 2023

V neděli 22. ledna se v Ostravě konalo halové Mistrovství Moravy a Slezska v chůzi. V závodě mužů na 5000 m se představil také úspěšný hranický závodník Rostislav Kolář.

 Kolář nenašel přemožitele a suverénně zvítězil v čase 22:59,29 min. V prvním kole ještě přenechal vedení svým soupeřům, tempo však bylo vlažné, a proto mu nezbylo, než udávat taktovku až do cíle sám. Je potěšující, že hranický závodník dovedl tempo stupňovat. Kolář tak zkompletoval zlatý hattrick na halovém mistrovství Moravy a Slezska, kterého si velice cení. Věnuje jej svému bohužel nedávno zesnulému chodeckému trenérovi, panu MUDr. Petru Brandejskému († 19. 1. 2023), v jehož odkazu si přeje pokračovat. Ten ztělesňuje myšlenka, že pohyb je jednou ze základních potřeb člověka („Každý pohyb je lepší než nečinnost.“). P. Brandejský doslova proslul ideou, že „Po 20. roce věku by se měl každý poradit (s tělovýchovným lékařem), zda je natolik zdravý, aby si mohl dovolit neprovozovat žádný sport.“.

Hranický závodník v závodě startoval z plné přípravy na novou sezónu, a tak dosáhl průběžně pouze na druhý nejlepší čas v republice v letošním roce. Mnohem důležitější závody však hranického závodníka teprve čekají, již 12. 2. se koná halové Mistrovství republiky, na které se kvalifikoval již v minulém roce. Tehdy bral bronzovou medaili, bude tedy obhajovat pozici 2. vicemistra České republiky. Budeme mu držet palce.

Výsledky

Fotky