Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rostislav Kolář pátý na Mistrovství ČR v chůzi

15. 10. 2020

Chodecká špička se schází již pár let v Poděbradech na Mezinárodním chodeckém mítinku. Letos proběhl již 88. ročník chodeckých závodů na lázeňské kolonádě. Z jarního termínu byly přesunuty na sobotu 10. října. Závody byly pořádány zároveň jako mezistátní utkání i jako Mistrovství ČR mužů a žen v chůzi na 20 km.

Do mistrovského závodu mužů se přihlásil také hranický chodec Rostislav Kolář. Pro toho to byl třetí start v tomto náročném závodě. A zatím si stále posouvá svůj nejlepší osobní rekord. Oproti loňsku se zlepšil o minutu a půl. Do cíle závodu došel pátý za 1:39:37. Ale pojďme postupně. Na kótě 5 km (22:58) i 10 km (46:33) překonal oddílové rekordy mimo dráhu, byť na dráze má časy ještě lepší. Do 10. km živil medailové šance, kdy šel s Martinem Nedvídkem a Tomášem Hlavenkou.

Druhou polovinu už bohužel jejich tempo neudržel a šel sám, což mělo vliv na výsledný čas. Cílil totiž na čas ještě lepší. Podmínky však byly extrémní - kombinace chladu a deště (lilo jako z konve). Celkovou náročnost závodu hodnotil Kolář jako větší než při svém maratonu. Mohl jen potvrdit slova renomovaného odborníka (mezinárodního rozhodčího a bývalého reprezentanta) na závodní chůzi Miloslava Lapky, že od určité úrovně je závodní chůze náročnější než běh. Výsledný čas je velmi kvalitní a hranický oddíl je rád, že má ve svých řadách borce, který dokáže konkurovat republikové špičce a navazuje na tradici hranických chodců.

Výsledky

Fotky