Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rostislav Kolář čtvrtý na Mistrovství republiky v chůzi

14. 2. 2023

V neděli 12. února 2023 se v atletické hale Otce Jandery v pražské Stromovce konalo Halové mistrovství republiky v chůzi. Na startu závodu na 5000 m mužů nechyběl ani zástupce hranické atletiky, Rostislav Kolář, který obhajoval loňskou bronzovou medaili.

Do závodu ovšem nevstupoval v roli žhavého kandidáta na medailové příčky, ty podle papírových předpokladů měly patřit kvartetu reprezentantů složenému ze dvou olympioniků a dvou účastníků loňského juniorského Mistrovství světa, kteří se ne nadarmo připravovali v teplých krajích. Přesto se však hranický závodník nehodlal vzdát bez boje. Prvních pět kol kroužil těsně za našimi reprezentanty jako stín a v cíli byl nakonec čtvrtý v čase 22:22,48 min., tedy o více než půl minuty rychlejším než ve svém nedávném vítězném závodě na Mistrovství Moravy a Slezska v Ostravě. Na této distanci tak průběžně Kolářovi patří 57. příčka v Evropě.

Výsledek je to potěšující a dosažený výkon ukazatelem dobré formy, když uvážíme, že hranický chodecký závodník má pro letošní sezónu přece jen za svou hlavní disciplínu 20 km chůze, čemuž podřídil svou přípravu. Ambice hranického závodníka jsou nemalé a svému štěstí půjde vstříc na mezinárodních závodech nejvyšší úrovně Gold label „Dudinská Päťdesiatka“ na Slovensku, kde bude mít možnost vylepšit své postavení v evropském rankingu na 20 km (aktuálně 53. místo).

Výsledky

rosta-s-trenerem.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rostislav Kolář se svým trenérem, Petrem Brandejským, který jej trénuje již jen seshora