Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rostislav Kolář čtvrtý na Mistrovství ČR v chůzi na 20 km

4. 4. 2022

V sobotu 2. dubna se konal jubilejní 90. ročník chodeckého závodu spojeného s lázeňským městem Poděbrady. Na lázeňské kolonádě za velmi chladného počasí (3  °C) se utkala mezinárodní špička na trati 20 km (z top účastníků lze jmenovat mistry světa Arevala z Kolumbie a Lopeze ze Španělska nebo vítěze letošního Mistrovství světa družstev z Ománu Švéda Persea Karlströma), zároveň s tímto mezinárodním mítinkem se konalo také Mistrovství české republiky v závodní chůzi na 20 km.

Atletický oddíl SK Hranice měl v mistrovském závodě svého již tradičního zástupce, Rostislava Koláře, který si oproti předchozímu ročníku o jednu příčku polepšil a dosáhl 4. místa v čase 1:41:13.

Hranický závodník od startu jako obvykle spolupracoval s Martinem Nedvídkem z AC Rumburk, jedním z českých reprezentantů (součástí závodu bylo rovněž mezistátní utkání), jenž se sice po 4. km. R. Kolářovi vzdálil, ten jej však na 7. km opět dotáhnul. Metou 10 km procházel náš hranický závodník na 3. příčce v rámci MČR v novém oddílovém rekordu (46:08). Na 12. km M. Nedvídek bohužel R. Kolářovi definitivně poodešel, i tak to vypadalo stále na rekordní čas. Proti však stály zdravotní potíže, navzdory tomu hranický závodník ani na moment neuvažoval o tom, že by závod nedokončil. Posledními kilometry se Kolář sice protrápil, ale čtvrté místo na Mistrovství ČR v chůzi na 20 km je po halovém bronzu z pětikilometrové trati dalším skvělým výsledkem tohoto neúnavného závodníka.

Výsledky

Fotky od Miriam Stewartové