Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rohálovská desítka

10. 3. 2009

Atleti vybojovali tři medaile na Rohálovské desítce

 

Tradičně prvním závodem atletické sezóny mimo dráhu bývá každý rok Rohálovská desítka v Prusinovicích za Bystřicí pod Hostýnem. Ne jinak tomu bylo i v sobotu 28. února, kdy se početná výprava mladých hranických atletů vydala na tyto výborně obsazené závody. I přes konkurenci se atleti SK Hranice rozhodně neztratili a z Prusinovic dovezli hned tři medaile.

 

Nejlépe si vedl mezi předžáky Jaromír Šenkeřík, který po výborném výkonu vybojoval zlatou medaili v běhu na 280m. Ve stejné kategorii doběhl Adam Vinklárek šestý a Jakub Lehký sedmý. Stříbrnou medaili si z Prusinovic odvezla Kristýnka Podjuklová, která doběhla druhá mezi nejmladšími dívkami v závodě na 140m. Třetí medaili vybojovala starší žákyně Kateřina Pokorná, která doběhla těsně druhá na trati dlouhé 800m. Ve stejné kategorii skončila Anna Kopecká pátá a Veronika Hradilová osmá.

 

Mladší žákyně Tereza Kočnarová doběhla čtvrtá v závodě na 680m. V kategorii přípravek – hochů vybojoval Patrik Buzinis páté místo na stejně dlouhé trati. Zdeněk Podjukl skončil sedmý v běhu na 800m starších žáků. Kateřina Lehká doběhla v kategorii předžaček devátá.

 

Hlavního závodu na 10km se zúčastnil Jan Polášek. Letošní ročník byl rekordní hned ve dvou kritériích. Závodu se zúčastnilo neuvěřitelných 352 běžců a vítěz Ngimba Ezekiel Jafari v dresu AK Kroměříž zaběhl vynikající traťový rekord 29min 26s. Honza v této obrovské konkurenci doběhl na výborném 24 místě.