Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přípravky mají za sebou druhé kolo

26. 5. 2013

Hranická družstva přípravek hochů i dívek se ve čtvrtek 23. května zúčastnila druhého kola Krajské soutěže družstev oddílových přípravek, které se konalo na netradičním prostějovském stadioně (stadion má jedno kolo dlouhé 333m).

Lépe se tentokrát dařilo hochům, kteří ve druhém kole obsadili velmi pěknou pátou pozici. O většinu bodů pro družstvo se zasloužil jediný závodník – Lubomír Bezděk. Luboš zvítězil v doplňkové disciplíně „Běh přes žebřík“, na osmistovce doběhl třetí ve skvělém čase 2:52,7min. a v běhu na 60m obsadil šesté místo (čas 9,2s). Další body přidal Daniel Burdej, který obsadil páté místo na osmistovce (2:57,3min.) a šesté v „žebříku“. Čtvrté místo v hodu pěnovým oštěpem vybojoval Patrik Mikulík. Další členové družstva sice nezískali žádné doby pro družstvo, ale většina z nich si odnesla alespoň pěkné osobní rekordy. Byli to Martin Vavřík, Tomáš Krist, Vojtěch Beneš, Vít Bezděk, Michal Seibert, Jakub Hrazdil a Jan Pospíšil.

Dívky vyrazily do Prostějova pouze čtyři, tentokrát chyběly opory týmu, které na prvním kole bodovaly, Iveta Smolová a Julie Číhalová. Děvčata, která tentokrát závodila jsou všechna mladší, než je nejstarší ročník, který může za přípravky závodit (2002), takže měla velkou nevýhodu. Ale i tak je třeba je pochválit, byly to Lucie Kročová, Barbora Odstrčilová, Nela Hajná a Kristýna Podjuklová. V tomto kole tedy obsadilo družstvo dívek poslední devátou pozici. Poslední třetí kolo se bude konat ve středu 5. června v Olomouci.

 

Celkové výsledky