Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přípravky mají za sebou druhé kolo soutěže družstev

3. 6. 2014

Dětí v přípravkách má sice hranický atletický oddíl čím dál tím více, s účastí na závodech to však občas bývá slabší. Letos je navíc omezená účast dětí v Krajské soutěži družstev oddílových přípravek na ročníky 2003 – 2005.

Na prvním kole 15. května v Šumperku se hranickému atletickému potěru dařilo. V nabité soutěži obsadila obě družstva pátá místa. Mezi hochy si výborně počínal Vojtěch Beneš, který zvítězil v hodu medikem a páté místo obsadil ve skoku z místa. Druhé místo v hodu kriketovým míčkem vybojoval Petr Oblouk. Body z šedesátky, osmistovky a skoku dalekého přidal Martin Vavřík. Mezi dívkami suverénně nejvíce bodů nasbírala Julie Číhalová, která obsadila druhá místa v hodu kriketovým míčkem a ve skoku dalekém a sedmou pozici ve skoku z místa. V této doplňkové disciplíně bodovaly i Veronika Svobodová, Adéla Dostálová a Viktorie Janošová. K těmto třem dívkám se pak přidala ještě Kristýna Podjuklová a společně donesly kolík při štafetě na 4x60m do cíle na pěkném pátém místě. Kristýnka pak individuálně bodovala i v běhu na 600m, kde finišovala osmá.

Druhé kolo proběhlo 27. května v Prostějově. Počasí se smilovalo, sice pršelo všude okolo, ale Prostějovu se naštěstí přeháňky vyhnuly. Prostějovský stadion má nejen netradiční délku oválu (333m), ale také zde chybí jakýkoliv přístřešek nebo tribuna jako úkryt před deštěm. Na tyto závody vyjela hranická družstva ve výrazně slabším počtu. Dívkám se na body prosadit nepodařilo, obsadily tedy poslední osmou příčku. Mezi hochy vybojoval sedm bodů za čtvrté místo v hodu míčkem Petr Oblouk. Devátý ve skoku dalekém skončil Martin Vavřík a štafeta na 4x60m doběhla desátá. Celkově hoši obsadili sedmé místo.

V součtu obou kol pak hoši drží šesté místo, dívky sedmé. Poslední finálové kolo proběhne 18. června v Olomouci. Snad se družstva sejdou v co nejsilnějších sestavách. K překonání oddílových rekordů v kategorii přípravek blahopřejeme Kristýně Podjuklové (600m – 2:14,6min.), Martinu Vavříkovi (dálka – 386cm) a Petru Obloukovi (hod míčkem – 45,94m).

 

Výsledky z Šumperku

Výsledky z Prostějova