Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přerovský sprinterský trojboj ovládli atleti z Hranic

27. 10. 2009

V neděli 25.10. se hraničtí atleti rozloučili s letošní dráhovou sezonou. Oddíl atletiky SK Přerov uspořádal v tomto poměrně pozdním termínu oddílové přebory ve vícebojích – první trochu větší závody na nově zrekonstruované atletické dráze, vybavené stejným povrchem (dráha – polytan, sektory tartan) a dokončené ve stejnou dobu, jako nová dráha v Hranicích. Počasí narozdíl od posledních dvou týdnů atletice celkem přálo, ukázalo se i sluníčko a výkony, které byly k vidění, nebyly vůbec špatné.

Mezi sprintery v trojboji na nejkratších tratích výrazně dominoval hranický Jan Dostál. Věkem junior ovládl absolutní pořadí mužských složek a všechny své starty bezpečně s přehledem vítězně zakončil. 60 m se venku často neběhá – zde výkon 7,50s znamenal nový osobní rekord. Na svých letošních hlavních tratích - 100 a 200m sice „osobáky“ nevylepšil, příjemně se jim však přiblížil (11,60s, resp. 23,79s). Impozantní byla zejména dvoustovka, kde ačkoli běžel v první dráze, již v zatáčce stáhl všechny handicapy a při výběhu připomínal odstupem i projevem populárního Jamajčana.

Martina Kopecká to v rámci ženských kategorií tak snadné neměla. Jako starší žákyně bojovala především s o 3 roky starší Běhalovou z Přerova. Ta také zaznamenala nejlepší výkony na 60 a 100m. Na závěrečnou dvoustovku ale již patrně neměla dost sil, Martina zde jasně zvítězila a vybojovala tak i celkové prvenství mezi ženami. Její výkony (8,71s, 13,90s, 29,16s) nejsou sice špatné, v jejích silách je ale rozhodně víc. Po náležité zimní přípravě by příští sezona měla tento předpoklad potvrdit.