Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podjukl a Šenkeřík vítězi Běžeckého poháru dětí a mládeže

5. 10. 2010

Posledním závodem Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje byl jako již tradičně Podzimní Kiosk ve Šternberku. V neděli 3. října na něj vyrazila také početná výprava mladých hranických atletů. Letošní sezónu mimo dráhu zakončili výborným výsledkem.

V posledním závodě vybojovali atleti SK Hranice šest medailí. Pro zlato si doběhli Simona Losertová v kategorii předžaček a Tomáš Dvořák mezi předžáky. Stříbro vybojovali Jaromír Šenkeřík v předžácích, starší žák Zdeněk Podjukl a dorostenec Václav Žabíček ml. Bronz pak přidal Kryštof Kučera mezi mladšími žáky. Ostatní atleti také vybojovali cenné body do poháru.

Vyhlášení celkových výsledků Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje proběhlo ihned po posledním závodě. Letos se běželo celkem osm závodů, z nichž se do výsledků započítávalo šest nejlepších. Již v minulých letech byl atletický oddíl SK Hranice sběratelem předních umístění v tomto poháru. Letos tomu nebylo jinak. Dvě vítězství, čtyři druhá a tři třetí místa jsou toho důkazem. Nejvíce bodů v poháru vybojovali Jaromír Šenkeřík mezi předžáky a Zdeněk Podjukl mezi staršími žáky, po právu si tak odvezli pohár pro vítěze. Druhá místa obsadili dorostenec Václav Žabíček, mladší žák Kryštof Kučera, předžák Tomáš Dvořák a Lubomír Bezděk mezi nejmladšími hochy. Třetí pozice pak vybojovali dorostenec Zdeněk Zapata, starší žák David Rotrekl a předžákyně Simona Losertová.

Z dalších umístění pak jmenujme čtvrté místo Vojty Podjukla, pátá místa Pavla Gadase a Adély Zdražilové a šestá místa Terezy Kočnarové, Tomáše Pepernika, Ondry Vrbky a Jany Dvořákové ve svých kategoriích.

Letošní náročnou sezónu mají tedy mladí atleti téměř za sebou. Už je čekají pouze domácí závody pro všechny hranické přípravky a žáky. Na nich se symbolicky rozloučí s dráhou. Další závody je pak čekají až začátkem příštího roku v hale. Doufejme, že příští sezóna bude podobně úspěšná jako ta letošní a spousta mladých hranických atletů bude bojovat o skvělé výsledky na těch nejvyšších úrovních.

 

Výsledky Podzimního Kiosku najdete zde

Celkové výsledky Běžeckého poháru zde

Fotografie najdete zde