Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Vašinová vítězkou Velké ceny Opavy

5. 9. 2011

Hranický atletický oddíl se může pochlubit dvěmi atletkami, které zvládají 400m pod minutu. V neděli 4. září to potvrdily Petra Vašinová a Klára Úlehlová, které vybojovaly první a druhé místo na stupních vítězů v běhu na jeden nekonečný ovál v rámci Velké ceny Opavy.

Dobrou přípravu před Mistrovstvím ČR do 22 let prezentovala především Petra Vašinová, která konečně prolomila hranici 59 vteřin, zaběhla vynikajících 58,81s. Rychlostní příprava během prázdniny se vyplatila. Petra rozběhla čtvrtku konečně rychleji než kdy jindy, ve druhé zatáčce ještě zatáhla a v závěrečné rovince už před sebe nikoho nepustila. Na MČR do 22 let, které proběhne o víkendu 10. – 11. září, jí budeme držet palce na dvojnásobné trati.

Teprve svou druhou letošní „čtvrtku“ si zaběhla Klára Úlehlová, v plánu měla běžet pod minutu, což jí vyšlo, za Petrou finišovala druhá v čase 59,84s. Klára si vyzkoušela ještě svou rychlost na nejkratším sprintu, 100m zvládla v protivětru -1,1m/s za 13,14s na šestém místě.

Mezi silnými muži se v Opavě představil také hranický vrhač Pavel Kukla. Pavlovi se podařilo vybojovat hned dvě místa na stupních vítězů. Ve vrhu koulí obsadil druhé místo za výkon 12,43m, v disku přidal třetí místo za 38,43m. Pro Pavla to byla dobrá příprava před baráží o I. ligu, které čeká hranické družstvo mužů v sobotu 17. září.

 

Výsledky