Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Vašinová se s hranickým oddílem rozloučila pátým místem na Mistrovství ČR

1. 4. 2014

 

Svůj poslední závod v dresu atletického oddílu SK Hranice absolvovala v sobotu 29. března Petra Vašinová. Jako jediná zástupkyně hranického oddílu vyjela až na druhý konec republiky k česko-německému pomezí do Bělé nad Radbuzou, kde se konalo Mistrovství ČR v přespolním běhu všech kategorií.

 

Petra týden před tímto závodem zvítězila na Mistrovství Moravy v krosu, šance na úspěch na „republice“ byly tedy poměrně slušné. Kategorie žen v Bělé závodila na náročné trati dlouhé 6 kilometrů, plné těžkých výběhů, měkký povrch také ubíral hodně sil. Zhruba první kilometr běžely závodnice ve skupince, posléze se tempo začalo stupňovat a oddělily se favoritky. Část trati běžela Petra společně jednou závodnicí, ale ta jí pak utekla a zhruba 3km do cíle už běžela v podstatě sama. Doběhla na výborném pátém místě. V takové konkurenci je to opravdu úspěch. Republika v krosu je v tomto trochu specifická. Oproti republice na dráze nebo v hale, kde se konkurence rozmělní do více vytrvaleckých disciplín, se na krosové republice sejde kompletní špička v jednom závodě.

 

Petra svůj výkon okomentovala takto: „Myslím, že v takové konkurenci, co se tam sešla, jsem ani nedoufala v 5. místo. Poslední 2 kilometry byl velký boj, abych to nevzdala. Šla jsem na krev, takže zasloužené 5. místo. A na to, že jsem republiku v krosu šla poprvé, tak dobré a já za sebe jsem spokojená. Na víc jsem neměla.“

 

Jak jsme se již na začátku článku zmínili, pro Petru to byl poslední závod v hranickém dresu. Od 1. dubna totiž přestupuje do oddílu AK Šternberk. Po smrti svého trenéra Miroslava Gadase se už Petra v Hranicích v podstatě nevyskytuje. Přesídlila do Olomouce za studiem a za prací. Tam navázala kontakt se šternberským oddílem, který do Olomouce jezdí občas trénovat. Ve Šternberku působí poměrně silná vytrvalecká tréninková skupina, do které se Petra zařadila. Po dlouhých létech osamoceného běhání má tedy v tréninku konečně s kým nabíhat nekonečné kilometry. Hranický oddíl bude Petře i v novém působišti držet palce.

 

Celkové výsledky

4788_1069367662591_6672528_n.jpg