Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Vašinová pátá na Mistrovství ČR do 22

7. 9. 2009

Plzeňský atletický stadion hostil o víkendu 5. – 6. září Mistrovství České republiky mužů a žen do 22 let v atletice. Hranický atletický oddíl na této prestižní akci zastupovala mladá běžkyně Petra Vašinová. Petra nastoupila na své nejsilnější trati 800m, na které před prázdninami vybojovala čtvrté místo na Mistrovství ČR juniorek a páté na „republice“ dospělých.

V sobotu Petra nastoupila do druhého ze dvou rozběhů. Po startu se nikomu dopředu moc nechtělo, tak se Petra ujala této neoblíbené role „vodiče“. Petra odtáhla většinu závodu, v cíli se sice před ni tři běžkyně dostaly, ale závod byl mnohem rychlejší než první rozběh, výsledný čas 2:17,91min tedy pohodlně na postup do finále stačil. Nedělní finále se již odehrávalo v jiném duchu. Hned po startu se ujaly vedení dvě jasné favoritky – hodonínská Škabrahová a Čapková z pražského USK. Daleko za nimi se odehrával souboj o bronz. Petra dlouhou dobu vedla tuto skupinu pronásledovatelek. V cílové rovince ovšem bohužel nestačila zdatnějším finišmenkám. Finálový čas 2:16,64min tak znamenal na páté místo. Medaile letos visely hodně vysoko. První proběhla cílem Čapková ve vynikajícím čase 2:06,53min, Škabrahová zůstala pouze 4 desetiny sekundy za ní, třetí doběhla o celých šest vteřin zpět domácí Mezuliáníková.

Petře blahopřejeme k vynikajícímu výsledku a doufáme, že v dalších třech letech, kdy bude Petra ještě závodit v této kategorii, se hranický atletický oddíl po dlouhé době dočká medaile z Mistrovství republiky.

Celkové výsledky najdete zde