Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Vašinová na Mistrovství ČR čtvrtá ve fantastickém čase

24. 6. 2009

Skvělého úspěchu dosáhla hranická atletka Petra Vašinová na Mistrovství republiky juniorů a juniorek, dorostenců a dorostenek, které proběhlo 20. – 21. června v Ostravě. Petře v běhu na 800m juniorek sice o vlásek unikla bronzová medaile, ale čas který zaběhla ji zařadil mezi republikovou špičku i mezi dospělými.

 

Petra nastoupila v sobotu k jednomu ze dvou rozběhů osmistovky. V rozběhu se taktizovalo, takže čas nepatřil k nejrychlejším, ale Petra si zkušeně pohlídala postup do nedělního finále. V tom zúročila kilometry naběhané v tréninku. Po rychlém tempu v průběhu závodu dokázala Petra ještě v cílové rovince přidat a jen pár desetin ji nakonec dělilo od závodnice na bronzové pozici. Medaile sice letos ve velké konkurenci utekla, ale výsledný čas 2:13,69min překvapil i trenéra Miroslava Gadase. Petra si zaběhla osobní rekord o zhruba tři vteřiny, což je na této úrovni obrovský úspěch a posun dopředu.

 

Petra je juniorka už druhým rokem, takže v příštích třech letech se bude pokoušet o medaili z Mistrovství republiky již v kategorii do 22 let. Přejeme jí tedy spousty sportovních i životních úspěchů a hlavně zdraví.

 

Výsledky zde

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář